• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χωρίς επίδομα παιδιού κινδυνεύουν να μείνουν στο τέλος του μήνα 270.000 οικογένειες

Χωρίς επίδομα παιδιού κινδυνεύουν να μείνουν στο τέλος του μήνα 270.000 οικογένειες

Πάνω από 270.000 οικογένειες κινδυνεύουν να μην λάβουν οικογενειακό επίδομα στο τέλος του μηνός, αν δεν υποβάλουν μέχρι αύριο φορολογική δήλωση για το 2017 και αίτηση για το εν λόγω επίδομα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 23.59 λήγει η προθεσμία υποβολής της αίτησης Α21 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και από την ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Για να υποβάλει, όμως, κάποιος αίτηση για το εν λόγω επίδομα, θα πρέπει πρώτα, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση. Με άλλα λόγια όποιος, μέχρι αύριο, δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση και αμέσως μετά αίτηση για το οικογενειακό επίδομα, δεν θα λάβει τη β’ διμηνιαία δόση οικογενειακού επιδόματος στις 25 -27 Ιουνίου.

Έως τώρα έχουν υποβληθεί γύρω στις 500.000 αιτήσεις. Με βάση το μέχρι χθες δείγμα των αιτήσεων που έχει τεθεί σε επεξεργασία, το 96% αυτών εγκρίνονται. Άρα γύρω στις 480.000 αναμένεται να λάβουν σίγουρα το οικογενειακό επίδομα στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Ωστόσο την α΄ δόση του οικογενειακού επιδόματος, τον περασμένο Απρίλιο, έλαβαν περίπου 750.000 οικογένειες. Άρα, μένουν περίπου 270.000 οικογένειες οι οποίες δυνητικά δικαιούνται το εν λόγω επίδομα. Αν δεν υποβάλουν, όμως, τις φορολογικές δηλώσεις και τις αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα, δεν θα λάβουν την επόμενη δόση του.