Χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας – Στην 52η θέση παγκοσμίως

Την 52η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 149 χώρες, καταλαμβάνει η Ελλάδα, όσον αφορά το βιοτικό της επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Legatum, η οποία καταγράφει στοιχεία σχετικά με την ευημερία του τόπου, αλλά και τις συνθήκες ζωής.

 

Η Ελλάδα έπεσε τρεις θέσεις στην κατάταξη από το 2017, αφού σύμφωνα με την έρευνα σημειώνει χαμηλούς βαθμούς στην ποιότητα οικονομίας, το εργασιακό περιβάλλον και στις κοινωνικές σχέσεις των κατοίκων της.

«Oι Έλληνες ανέφεραν ότι αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς τη νύχτα και κατήγγειλαν κλοπή περιουσιακών στοιχείων τους συχνότερα», σημειώνει η Legatum.

Επιπλέον, καταγράφεται πως υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την προσωπική ελευθερία, ενώ τα πράγματα είναι καλύτερα στους τομείς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και της υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νορβηγία.

«Ένα έθνος ευημερεί όταν έχει μια ανοιχτή οικονομία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με ισχυρά θεσμικά όργανα και δυναμικούς ανθρώπους που είναι υγιείς, μορφωμένοι και ασφαλείς. Η ασφάλεια και η προστασία είναι θεμελιώδεις για την ευημερία και ακρογωνιαίοι λίθοι για την οικοδόμηση όλων των πυλώνων ευημερίας», σημειώνει η έρευνα.

Οι ερευνητές του ινστιτούτου προειδοποιούν πως παρά τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου παγκοσμίως, σε σχέση με περασμένα χρόνια, το κενό που υπάρχει μεταξύ των πρώτων και τελευταίων χωρών, είναι τεράστιο.

Από newmoney

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί