Χατζηδάκης: Γιατί δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ – Ο Κασσελάκης θα μας οδηγήσει σε νέο μνημόνιο

Ο πληθωρισμός κάνει τον κύκλο του και πάμε σε αποκλιμάκωση τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στο OPEN TV, σημειώνοντας ότι δεν το λέει για να αποδομήσει το πρόβλημα της ακρίβειας.

«Οι μισθοί είναι η απάντηση στο πρόβλημα, εμείς, έχουμε προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο πληθωρισμός τροφίμων επιμένει στην Ελλάδα, είναι υψηλότερος από το μέσο όρο στην Ευρωζώνη. Καθώς έχουμε τη γενικότερη αποκλιμάκωση των τιμών και στον πληθωρισμό των τροφίμων, μήνα μήνα θα μειωθεί».

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση στη μείωση του ΦΠΑ:

Πρώτον δεν θα περάσει στον καταναλωτή, το έχουμε ζήσει στην Ελλάδα. Εμείς έχουμε μια ιδιαιτερότητα στον προϋπολογισμό, εξυπηρέτηση χρέους, πολύ υψηλές δαπάνες για τις συντάξεις και αμυντικές δαπάνες.. Η πρόταση του κ. Κασσελάκη οδηγεί κατευθείαν σε μνημόνια. Αν το κάνουμε αυτό δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε συντάξεις. Η χώρα θα ξεπεράσει το 3% των ελλείμματων.

Δοκίμασαν τη μείωση ΦΠΑ και άλλες χώρες όπως η Ισπανία, αλλά δεν πέτυχε. Έχουμε δημοσιονομικούς στόχους που πρέπει να διατηρήσουμε για να μην ξαναγυρίσουμε στα μνημόνια. Προτιμώ να γίνομαι δυσάρεστος προσωρινά παρά να με κυνηγάτε όλοι στη συνέχεια. Θέλω να είμαι σοβαρός και υπεύθυνος.

Ερωτώμενος για επιπρόσθετα μέτρα:

«Δεν είμαστε καθόλου εκεί, πο είμαστε στο 2019. έχουμε αύξηση των καταθέσεων.

Το Airbnb είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης του τουρισμού. Υπάρχουν αναταράξεις. Η κυβέρνηση νομοθέτησε.

Θα μελετήσουμε τα στοιχεία παράλληλα με τα μέτρα για την χρυσή βίζα και τον Οκτώβρη όταν κλείσει η σεζόν θα κάνουμε Ταμείο».

Για τις προμήθειες των τραπεζών τόνισε:

-Έπεσε καμπάνα από την Επιτρτοπή Ανταγωνσιμου

-Εφαρμόζουμε το σύστημα Iris.

Εν συνεχεία μιλώντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε, «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια μεσημεριανή εκπομπή και μόνο».

Με πληροφορίες από imerisia – eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί