Αυτό είναι το σχέδιο για την ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Καλά-καλά δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για την μεταμνημονιακή μας εποπτεία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κάθε τρεις μήνες κλιμάκια της Κομισιόν, του ESM, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, θα αξιολογούν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Αυτή η «Ιστορία» θα τραβήξει ως το 2022 αλλά όπως υποστηρίζουν ορισμένοι κύκλοι της ΕΕ, δεν θα είναι μια (Ιστορία) δύσκολη για τους πολίτες.

Συνεχίζουμε: Με την ολοκλήρωση κάθε αξιολόγησης, θα συντάσσονται εκθέσεις, στις οποίες θα υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για τα δημοσιονομικά.

Το σχέδιο για την ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας μας, όπως όλα δείχνουν, θα εγκριθεί αύριο από το Eurogroup.

Σημείωση

Αυτές οι μεταμνημονιακές εκθέσεις, στην ουσία είναι αξιολογήσεις οι οποίες θα δείχνουν αν το χρέος είναι βιώσιμο και αν η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να αποπληρώνει τα δανειακά κεφάλαια, τα οποία έχει αντλήσει από τους δανειστές.

Με λίγα λόγια, η χώρα μας ναι μεν τυπικά θα βγει από τα προγράμματα στήριξης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανακτήσει πλήρως την Οικονομική της ανεξαρτησία. Όπως και να έχει, η κυβέρνηση πολλές φορές έχει δηλώσει ότι πλέον η Ελλάδα θα ζει χωρίς Μνημόνια.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, υποστηρίζουν ότι τα Μνημονιακά μέτρα θα μείνουν οπότε πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η χώρα δεν βγαίνει από τα Μνημόνια.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πλέον «αναπνέει με άλλο αέρα» και ότι τα Μνημόνια αποτελούν παρελθόν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί