Έχει ξεκινήσει η πορεία εκλογίκευσης του φορολογικού συστήματος και αποκατάστασης των ανισοτήτων και των λαθών,
τόσο στο γενικότερο φορολογικό σύστημα όσο και στις 120 δόσεις, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την φορολογική πολιτική και την δημόσια περιουσία Απόστολος Βεσυρόπουλος στη χθεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της η ΕΣΕΕ, στην ατζέντα της συνάντησης, ήταν οι αναγκαίες “ανάσες” που πρέπει να δοθούν στην αγορά και οι σχετικές προτάσεις της συνομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Καφούνης και ο οικονομικός επόπτης Χρήστος Μπλουγούρας έθεσαν προς συζήτηση την αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων, τις αλλαγές στο σύστημα ΦΠΑ, την αποκατάσταση των αδικιών στον ΕΝΦΙΑ, την πορεία προς την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος και άλλα θέματα. Παράλληλα, έγινε διεξοδική συζήτηση επάνω στην πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων και στις προτάσεις της ΕΣΕΕ για μια περισσότερο χρηστική πάγια ρύθμιση.
Ο υφυπουργός, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, διαβεβαίωσε την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η πορεία εκλογίκευσης του φορολογικού συστήματος και αποκατάστασης των ανισοτήτων και των λαθών, τόσο στο γενικότερο φορολογικό σύστημα όσο και στις 120 δόσεις, έχοντας δώσει προτεραιότητα στους συγκεκριμένους τομείς.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ πρότεινε και ο υφυπουργός δέχθηκε την δημιουργία μίας «ανοικτής γραμμής» συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο και στην συνομοσπονδία με συνεχείς επαφές και ειλικρινή διάλογο για τις αναγκαίες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νεκροί 4 Καταριανοί στρατιώτες και 3 Τούρκοι σε δυστύχημα με ελικόπτερο στο Κατάρ
- Άγρια δολοφονία στην Καρδίτσα: 51χρονος τραγουδιστής βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου
- Διαρροή φυσικού αερίου σε περιοχή της Ρώμης – 70 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 2 ηλικιωμένοι τραυματίσθηκαν σοβαρά
- «Τιμή και δόξα στους ελευθέρους πολιορκημένους» – Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς (vid, photo)
- Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται αυτή την στιγμή για την στρατηγική του Τραμπ
- Νέες απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης: “Το Ιράν θα κλείσει τελείως τα Στενά του Ορμούζ αν…”
- 25η Μαρτίου: Η Γαλανόλευκη στην επιφάνεια της θάλασσας του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο – ΦΩΤΟ
- Ισραήλ: Ο στρατός εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- Πανελλαδική 24ωρη απεργία αύριο, Δευτέρα, τα ταξί
- Θεσσαλονίκη:«Χειρόφρενο» αύριο και για 24 ώρες τα ταξί στην πόλη – Κάθοδος στην Αθήνα για τη διαμαρτυρία









