Από τα μνημόνια βγήκαμε – Οι επενδυτές, θα έρθουν;

Τυπικά βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Όπως και να έχει, η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Σαν να μην έφταναν οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πρόσφατα είδαμε και τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε, τι ανακοίνωσε ο ΣΕΒΕ

Στην κατάθεση τεσσάρων προτάσεων προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, “προς αποφυγή μιας νέας οικονομικής καθίζησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε υφεσιακή τροχιά”, προχώρησε σήμερα η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), με ανοιχτή επιστολή της.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, η διοίκηση του ΣΕΒΕ θεωρεί απαραίτητες ενέργειες τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν με τους εταίρους της Ελλάδας, την παύση της παροχολογίας και την έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, «αντί για τη διεύρυνση και εμβάθυνση επιδομάτων σε μη παραγωγικό πληθυσμό.»

Το σημείο-κλειδί

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΒΕ, «οι πρόσφατες εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες οδήγησαν σε σημαντική απώλεια της χρηματιστηριακής αξίας των ελληνικών τραπεζών αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για την όποια επενδυτική κίνηση προς τη χώρα μας .

Το αρνητικό κλίμα που βιώνουμε προκαλεί μείωση της εμπιστοσύνης καταθετών και επενδυτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία αποτελεί και η απόφαση ιστορικών επιχειρηματικών ομίλων της χώρας να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα, από το Σεπτέμβριο υπάρχει, μια διολίσθηση προς την παροχολογία από το σύνολο του πολιτικού κόσμου λόγω προεκλογικής περιόδου και εξαιτίας του πέρατος του τρίτου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής» και «είναι κρίμα να εξανεμιστεί σε 10 μήνες προεκλογικής περιόδου ο όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργήθηκε με τόσο κόπο».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί