Ανοδικά κινούνται σήμερα, οι τιμές των ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά

με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 4,20% από 4,30% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Θετικό το κλίμα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων μετά την απόφαση της Standard & Poors να μην υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του ιταλικού 10ετους ομολόγου υποχώρησε στο 3,27%.

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 13 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 2 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,21% από 4,27% που έκλεισε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα η απόδοση έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,38% να διαμορφωθεί στο 3,83% από 3,93% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου. Συγκεκριμένα, νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1382 δολ. από το επίπεδο των 1,1393 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο κρατίδιο της Έσσης και η απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ να μην διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγεία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (μετά από 18 συναπτά έτη , επηρέασαν σήμερα αρνητικά το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,149%%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,199%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,259%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,318% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1381 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί