Ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα στα Κύθηρα

Την ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα, ένα κομβικό σημείο των Κηθύρων καθώς οδηγεί στις τουριστικές περιοχές της Παλαιοπόλεως και του Αβλέμωνα, δρομολόγησαν με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, με στόχο την κάλυψη ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, που θα προσδώσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές στο νησί.

Παράλληλα θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε μερικά από τα πιο επισκέψιμα σημεία του νησιού, η οποία είναι δυσχερής για τα μεγάλα οχήματα όπως και τα τουριστικά λεωφορεία. Μάλιστα στο σημείο έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα, τόσο λόγω της στενής χάραξης του γεφυριού (σχήματος S) όσο και λόγω της στενότητας του εύρους του.

Η νέα κατασκευή θα αποτελείται από φορέα ανοίγματος μήκους 29 μέτρων με μικρές διαπλατύνσεις σε μήκος 100 μέτρων εκατέρωθεν της γέφυρας, τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας, διαγράμμιση του οδοστρώματος καθώς και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.