Άλλος για Δημόσιο; Έρχονται προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς ΑΣΕΠ

Ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση του νέου συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βρίσκεται η κυβέρνηση,

 καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί για τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών.

Η πρώτη φουρνιά θα διοριστεί από το επόμενο διδακτικό έτος και αφορά σε 4.500 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής. Θα ακολουθήσουν το 2020-21 οι διορισμοί 5.250 εκπαιδευτικών και την επόμενη χρονιά (2021-22) ακόμη 5.250 δασκάλων και καθηγητών.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δε θα γίνει γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, αλλά δεν θα αποφευχθεί η τυπική διαδικασία του ΑΣΕΠ, αφού όλοι οι διορισμοί θα περάσουν μέσα από το φίλτρο του οργανισμού.

Με δεδομένο ότι το νέο σύστημα αφορά σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επί χρόνια βρίσκονται στην αναμονή προκειμένου να διοριστούν και περιμένουν με μεγάλη αγωνία τις ανακοινώσεις, η κυβέρνηση κινείται με πολύ προσεκτικά βήματα.

Όσον αφορά στα κριτήρια, έχει «κλειδώσει» ότι για το νέο σύστημα διορισμού θα μετράνε τα εξής τρία: προϋπηρεσία, επιστημονικά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.

«Αγκάθι» η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας

Το μεγάλο αγκάθι είναι η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και κυρίως των αναπληρωτών, καθώς οι ίδιοι θέλουν να συνυπολογιστούν όλα τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους, κάτι όμως που δεν μοιάζει εφικτό καθώς τότε σχεδόν όλες οι θέσεις θα καλυφθούν από αυτούς και δεν θα μπορεί να εισέλθει στην εκπαίδευση η νέα γενιά των εκπαιδευτικών.

Έτσι, αναμένεται να τεθεί κάποιο όριο στους μήνες που θα προσμετρηθούν και θα οριστεί ένα «ταβάνι».

Το σχετικό σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου.

(Thestival)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί