Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης για την στήριξη πολιτών κι επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού.
Ο κ. Σκυλακάκης αναφορικά με τα έως τώρα ληφθέντα μέτρα τόνισε πως «η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό που έχουμε δώσει είναι αυτό που θα έπρεπε για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Είναι άγνωστο πώς θα επηρεάσει την υπόλοιπη Ευρώπη».
Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των πόρων.
«Πρέπει να φυλάξουμε τα συγκεκριμένα διαθέσιμα για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και μελλοντικά. Αν εξαντλήσουμε τους πόρους θα προκληθεί καταστροφή».
Όπως είπε «θα προσπαθήσομυε να καλύψουμε τις ανάγκες των ανθρώπων όπως αυτές παρουσιάζονται. Πρέπει να αντέξουμε ανεξαρτήτως διάρκειας του φαινομένου».
«Θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στις συνθήκες όπως θα εμφανίζονται» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η παγκόσμια οικονομία και ο κορωνοϊός είναι δύο τρελά άλογα που δεν ξέρουμε πως θα κινηθούμε. Προσθέστε και μια ομίχλη και καταλάβετε την κατάσταση».
Παράλληλα, τόνισε ότι ήταν ενθαρρυντική η εικόνα στα κρατικά ταμεία.
«Η εικόνα που έχουμε από τα έσοδα είναι ότι οι άνθρωποι με συνέπεια πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους. Στα κρατικά ταμεία μπήκαν χρήματα, δεν είχαμε καμία υστέρηση στα έσοδα».
Όπως είπε, οι πολίτες δείχνουν εξαιρετική σοβαρότητα και οι επιχειρήσεις. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. Αισθάνομαι υπερήφανος για τους συμπολίτες μου.
«Αυτό μας δίνει περισσότερο χρόνο, μας δίνει χρόνο να ανταπεξέλθουμε καλύτερα σε αυτά που θα συμβούν. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε. Όλοι οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι αυτό είναι παροδικό. Θα υπάρχει σημαντική ανάκαμψη το 2021» κατέληξε.
(Mε πληροφορίες από Megatv – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άντρας στη Φλόριντα έχασε στα «φρουτάκια» και τα έκανε «γης μαδιάμ» με βαριοπούλα! vid
- Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας η ανάπλαση της Αριστοτέλους με προϋπολογισμό 26.3 εκατ. ευρώ
- Ο Λευκορώσος πρόεδρος είχε μία… άσχημη πτώση στο χόκεϊ επί πάγου, vid
- Λιμενικό: Εντόπισε ταχύπλοο με 10 αλλοδαπούς στη Ρόδο – Ακολούθησε καταδίωξη στην παραλία της Κρεμαστής
- Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 12,7 δις ευρώ στο 11μηνο
- Σάλος στη Νότια Κορέα: Η τέως πρώτη κυρία κατηγορείται πως έλαβε δωροδοκίες σε είδος αξίας 200.000 δολαρίων
- Πώς ζει ένας πιγκουίνος στην Ανταρκτική – Μας το δείχνει…ο ίδιος! Viral βίντεο
- Επιμένει ο Ζελένσκι: Το σχέδιο 20 σημείων θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα στην Ουκρανία
- Νεκρός εντοπίστηκε 84χρονος στον όρμο Φαλήρου
- Η Ματβιένκο είπε την πραγματικότητα για την θέση της Ρωσίας αυτή την στιγμή









