διαπιστώθηκε από τη κατά τη δεύτερη ημέρα της συντονισμένης επιχείρησης φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκε στα νησιά του Ιονίου στο πλαίσιο των σχεδιασμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία. Η επιχείρηση εξελίχθηκε το διάστημα 6-8 Σεπτεμβρίου με την κωδική ονομασία «Ιόνιο», σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λευκάδα, με πιθανές ταχείες δράσεις σε Παξούς και Ιθάκη και μετείχαν σε αυτή (στελέχη της ΑΑΔΕ και Οικονομικής Αστυνομίας) 100 άτομα.
Οι έλεγχοι της δεύτερης ημέρας είχαν ως αποτέλεσμα την 48ωρη αναστολή λειτουργίας συνολικά σε οκτώ επιχειρήσεις: έξι στην Κέρκυρα, μια στην Κεφαλονιά και μια επιχείρηση στη Ζάκυνθο. Επιβλήθηκε ειδική χρηματική κύρωση σε τέσσερις επιχειρήσεις στη Λευκάδα, δυο στην Ζάκυνθο και σε μια επιχείρηση στην Κέρκυρα. Τρείς επιχειρήσεις εντοπίσθηκαν να μη διαθέτουν συσκευές pos. Εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε ατελώνιστο επιβατικό όχημα.
Υψηλή ήταν και η παραβατικότητα της ασφαλιστικής νομοθεσίας (12 στις 18 επιχειρήσεις), που περιλαμβάνει αδήλωτη εργασία για 4 απασχολούμενους και απασχόληση εκτός ωραρίου εργασίας για 27 απασχολούμενους. Δυο αλλοδαποί εργαζόμενοι χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά προσήχθησαν για διοικητική απέλαση καθώς και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου.
Αναλυτικά στην Κεφαλονιά έγιναν έλεγχοι σε 30 επιχειρήσεις (εστιατόρια-ταβέρνες -μπαρ), και σε 11 από αυτές (36,66%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις (συνολικά 38).
Στη Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 59 επιχειρήσεις (μπαρ-ταβέρνες -εστιατόρια-καταλύματα-κοσμηματοπωλεία -επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ) όπου σε 28 διαπιστώθηκαν παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων με συνολικό αριθμό παραβάσεων 52 (47,45%).
Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν 36 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 25 από αυτούς με ποσοστό παραβατικότητας 69,44%. (σύνολο παραβάσεων 345).
Στη Λευκάδα σε πέντε επιχειρήσεις που ελέχθηκαν (ημερόπλοια και φωτογράφοι) διαπιστώθηκαν συνολικά 290 290.
Τέλος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της ΚΥΛΛΗΝΗΣ διαπιστώθηκε ότι σε ΕΙΧ δεν είχε γίνει εκτελωνισμός.
Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ γίνονται για την ορθή εφαρμογή της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, προκειμένου να εντοπισθούν παραβατικές συμπεριφορές, να αντληθούν χρήσιμες πληροφορίες και να ενισχυθεί η εθελουσία συμμόρφωση. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει φορολογικούς ελέγχους πρόληψης σε επιχειρήσεις εμπορίας τουριστικών ειδών, ενοικίασης καταλυμάτων, εμπορίας καυσίμων, διακίνησης προσώπων μέσω ημερόπλοιων και εστίασης.
Ακόμα ελέγχους στη διακίνηση αγαθών, έλεγχοι νοθείας αλκοολούχων ποτών, ελέγχους ανασφάλιστης εργασίας, ελέγχους εφοδιασμού πλωτών μέσων (για την τήρηση των τελωνειακών διατάξεων) και κατασχέσεις εισπράξεων από επιχειρήσεις που εισπράττουν τοις μετρητοίς και παράλληλα εμφανίζουν σημαντικά ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









