Ειδικότερα, τέθηκε σε παρακολούθηση φορτηγό βυτιοφόρο όχημα, το οποίο εντοπίστηκε να παραδίδει σε εταιρία μίγμα υγραερίου θέρμανσης 1.510 κιλών, εκδίδοντας εικονικό-ανακριβές ως προς την ποσότητα και ως προς τον εκδότη, παραστατικό πώλησης για ποσότητα 5.050 κιλών.
Από τον έλεγχο των εγγράφων που βρέθηκαν στο εν λόγω όχημα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρέδωσε σε άγνωστο παραλήπτη ποσότητα υγραερίου (LPG) Μίγμα για Θέρμανση (6.010 κιλά), χωρίς να έχουν εκδοθεί τα νόμιμα παραστατικά.
Ακολούθως, στον ίδιο χώρο μετάγγισε υγραέριο (LPG) Μίγμα για Θέρμανση ή και Άλλες Χρήσεις (1.270 κιλά) σε μη νόμιμη και ελεγκτέα, ως προς την καταλληλότητα, δεξαμενή-βυτίο (αποθηκευτικό μέσο). Η εν λόγω δεξαμενή ήταν μια από τις τρεις μόνιμα ακινητοποιημένες δεξαμενές, που χρησιμοποιείται παράνομα ως χώρος αποθήκευσης για τις παράνομες ποσότητες του υγραερίου, το οποίο στη συνέχεια διακινούνταν σε πρατήρια. Στην ίδια εγκατάσταση, μέσα στην προαναφερθείσα δεξαμενή-βυτίο, καθώς και μέσα σε βυτιοφόρο όχημα που τελούσε σε ακινησία, εντοπίστηκε η ύπαρξη ποσότητας υγραερίου 3.890 κιλών, άγνωστης προέλευσης και χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.
Ακολούθησε η κατάσχεση υγραερίου συνολικής ποσότητας 6.460 κιλών, του βυτιοφόρου οχήματος, καθώς και του συνόλου των παράνομων, κενών πλέον, δεξαμενών, τα οποία, σε συνεργασία με το Γ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν προς φύλαξη στις εγκαταστάσεις εταιρίας υγραερίου.
Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, τα ανωτέρω συνιστούν το αδίκημα της λαθρεμπορίας των άρθρων 155 παρ. 1 β΄ και 2α και ζ σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 53, 73 παρ.1, 119Α παρ.2 , 142 παρ.2 του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας», συντελεσθείσα με ιδιαίτερα τεχνάσματα, για τα οποία και συντάχθηκε σχετική μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης
(Protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΕΞ για συριακή πόλη με ελληνικό πληθυσμό: «Παρακολουθούμε στενά με ανησυχία την κατάσταση»
- Duffy: Η αληθινή ιστορία της απαγωγής της, για πρώτη φορά στην οθόνη
- “Μην κοιμάστε όταν οδηγείτε!” – Ο αυτόματος πιλότος στην Κίνα γίνεται ρουτίνα, vid
- Συγκρότηση ευρείας επιτροπής για την αναγνώριση του Πειραιά ως «Μαρτυρικής Πόλης»
- Δ. Μιχαηλίδου: Επιλέξαμε παρεμβάσεις που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας
- 60 μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» του ΣΦΕΕ
- Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Σε λειτουργία από τη Δευτέρα τρεις σταθμοί απολύμανσης οχημάτων στη Δράμα
- 2026 VS 2019 σε ένα ΒΙΝΤΕΟ που έκανε αίσθηση
- Η εξέλιξη του Επταπυργίου στον χρόνο στην παρουσίαση του βιβλίου «Γεντί Κουλέ, η Βαστίλη της Θεσσαλονίκης»
- Άννα Καραμανλή: “Σαν τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει” – Ανερχόμενος διεθνής προορισμός για τους τουρίστες η πόλη









