• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βόμβα» Χρυσοχοΐδη: «Συνελήφθησαν οι εμπρηστές της Μόριας» – Οι δύο εξ αυτών ήταν ανήλικοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βόμβα» Χρυσοχοΐδη: «Συνελήφθησαν οι εμπρηστές της Μόριας» – Οι δύο εξ αυτών ήταν ανήλικοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην «φάκα» των ελληνικών αρχών φαίνεται πως έπεσαν οι εμπρηστές του ΚΥΤ Μόριας.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας και ένα ακόμα αναζητείται, σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται από τα χείλη του Υπουργού πως πρόκειται για εμπρησμό.

«Οι εμπρηστές της Μόριας συνελήφθησαν», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης δίνοντας τα συγχαρητήριά του παράλληλα στην Ελληνική Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης.

Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι συλληφθέντες είναι Αφγανοί, ενώ ο ένας ο οποίος είναι και ανήλικος εικάζεται πως την επομένη της πυρκαγιάς μεταφέρθηκε στην Πιερία μαζί με άλλους «ασυνόδευτους ανηλίκους».

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις.

Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ενα είναι βέβαιο. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».

Θυμίζουμε πως από την πρώτη στιγμή, με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, είχε κινητοποιηθεί κλιμάκιο της ΕΥΠ προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ ύποπτων πυρκαγιών που ξέσπασαν την προηγούμενη βδομάδα στη Μόρια Λέσβου.

Αποτέλεσμα των πυρκαγιών ήταν να ξεχυθούν προς πάσα κατεύθυνση στο νησί χιλιάδες αλλοδαποί κάθε εθνικότητας και να ξεσπάσουν άγρια επεισόδια με τις ελληνικές αρχές.

Αρκετές μαρτυρίες που εξετάζουν κλιμάκια της ΕΥΠ αναφέρουν πως οι αλλοδαποί είχαν ειδοποιηθεί μέσω SMS να εκκενώσουν τον καταυλισμό, κάτι που συνηγορεί στην ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου πρόκλησης μεγάλων αναταραχών στο νησί.

(φωτο:eurokinissi)