• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βατόπουλος: Η νεολαία ούτε έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Βατόπουλος: Η νεολαία ούτε έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται (ΒΙΝΤΕΟ)

vatopoulos
Tο 20% των ασθενών μεταδίδουν τον ιό στο 80%

Αύξηση κρουσμάτων έφερε η χαλάρωση των πολιτών στα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος, μιλώντας στο Open TV.

«Οι άνθρωποι έχουν χαλαρώσει και συνωστίζονται περισσότερο από όσο θα έπρεπε. ίχα κάνει -μεταξύ και αστείου- μια δήλωση παλαιότερα και είχα πει ότι δεν χρειαζόμαστε τους τουρίστες, μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας και μάλλον έτσι είναι» όπως είπε.

«Πρέπει να τονιστεί πώς μεταδίδεται ο ιός και ότι το 20% των ασθενών μεταδίδουν τον ιό στο 80%. Αν αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν σε ένα πάρτι, σε μια εκδήλωση δημιουργείται το φαινόμενο της υπερμετάδοσης».

Ο κ.Βατόπουλος διευκρινίζει ότι είτε πρόκειται για μπαρ, είτε για εργαστήριο, είτε για εκκλησία, αν υπάρχει συγχρωτισμός έχουμε συνθήκες μετάδοσης και οι σωστές συνθήκες υγιεινής πρέπει να ισχύουν παντού.

«Ο κόσμος όταν πάει να κάνει μια δουλειά φοράει μάσκα, όταν πάει όμως να διασκεδάσει δεν την φοράει. Επίσης παρατηρώ ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι φοβούνται και φορούν μάσκα. Η νεολαία όμως ούτε έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Είτε τους λες το πολιτικό σύστημα στη Νέα Γουινέα είτε τους λες για τον κορονοϊό, το ίδιο τους ενδιαφέρει».

Όπως είπε ο καθηγητής δε γίνεται να υπάρχει νεολαία, μουσική, αλκοόλ και νυχτερινά μαγαζιά ανοιχτά, αλλά να μην είναι όρθιοι, αλλά κάθε μέτρο δημόσιας υγείας δεν επιβάλλεται «με τη ράβδο». «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι μιλάμε για ένα θέμα υγείας το οποίο τον αφορά», λέει.

Δείτε το βίντεο:

photo video screenshot