Τσίπρας: Οι διαφωνούντες έχουν τη λογική «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα»

Ως «αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατικής εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη» χαρακτήρισε δηλώσεις στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας το βράδυ της Τρίτης.

«Δεν έχουμε πόλεμο φθοράς αλλά στρατηγική κατστροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον έχεις επιλέξει να φτιάξεις νέο κόμμα θες να προκαλέσεις τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η λογική “να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα”» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν έχεις επιλέξει να κάνεις ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προτιμότερο να φύγεις. Αν μιλάς για κόμμα στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι ολιγάρχες τότε θα πρέπει να φύγεις, εγώ θα έφευγα αν το πίστευα αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως σημείωσε «η συμπεριφορά ορισμένων στελεχών θυμίζει συμπεριφορά ιδιοκτητών διαμερίσματος. Είναι κακό να αισθάνεται κανείς ιδιοκτητης και μεγαλομέτοχος που θα εγκρίνει το ποιος θα γίνει πρόεδρος».


Κατά τον Γιώργο Τσίπρα «η ψήφος του κόσμου (σ.σ. στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ) που το μεγαλύτερο μέρος είχε ξαναφηφίσει το 2022, δεν ήθελε ένα άλλο πρόσωπο αλλά ένα άλλο κόμμα και αυτό το μήνυμα δεν θέλουν να το λάβουν. Είναι προφανές ότι ο Κασσελάκης ακόμα και αν ήθελε δεν θα μπορούσ να κάνει κάτι σε ένα κόμμα συντεταγμένο με συνέδριο, θα πάμε στο συνέδριο και θα τα συζητήσουμε όλα».

Σύμφωνα με όσα είπε στο Κόντρα Channel, «για όσους δεν κάνουν δηλώσεις καταστροφής υπάρχει η έκκληση για ενότητα. Στους υπόλοιπους τι να πεις;».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές είπε ότι «θα είναι δείκτης αν θα είναι επιτυχής η αλλαγη της ηγεσίας, πρέπει να πάμε καλά είναι ορόσημο». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «οι μετρήσεις μέσα στο καλοκαίρι, πριν εμφανιστεί ο Κασσελάκης, ήταν πολύ κάτω από το 17% για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γιώργος Τσίπρας ρωτήθηκε, τέλος, και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και είπε ότι «προετοιμαστήκαμε χειρότερα από ό,τι το 2019. Δεν φαίνεται ότι άλλαξαν πολύ τα μυαλά μας από την ήττα του ’19. Η προεργασία ήταν τρίχες, όταν παίρνεις αποφάσεις μέσα στον Αύγουστο τι προεργασία να έχει γίνει».

(protothema – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί