Όπως επισημάνθηκε, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει προχωρήσει σε τρεις κομβικές αλλαγές για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της κάρτας αναπηρίας. Αντικαταστάθηκε ο πάροχος διανομής των καρτών λόγω καθυστερήσεων της παράδοσής τους, καθώς καταγράφηκαν δυσλειτουργίες στα ΕΛΤΑ, ενώ αυξήθηκε και το προσωπικό στη γραμμή υποστήριξης (helpdesk) και συμμετοχή και του 1555 στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Το υπουργείο αναφέρει, επίσης, σχετικά, ότι η αυξημένη ζήτηση υποστήριξης, σε συνδυασμό με τα ζητήματα εφαρμογής, δημιούργησε αυξημένο φόρτο στη γραμμή υποστήριξης (helpdesk) οπότε το ΥΚΟΙΣΟ ήδη ανταποκρίθηκε με ενίσχυση του προσωπικού τηλεφωνικής υποστήριξης.
Ακόμη, πραγματοποιήθηκε η προμήθεια, από το υπουργείο, έξι μηχανημάτων του ΟΑΣΑ για την ενεργοποίηση των καρτών πριν από την αποστολή τους στους δικαιούχους, ώστε να παραλαμβάνονται έτοιμες προς χρήση. Και αυτό γιατί κατά την ενεργοποίηση της κάρτας αναπηρίας στα μηχανήματα του ΟΑΣΑ διαπιστώθηκαν τεχνικές δυσκολίες και για να επιλύσει το ζήτημα το υπουργείο ήδη τις προενεργοποιεί.
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε σχετικά: «Η κάρτα αναπηρίας αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο διευκόλυνσης της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία. Ακούμε τις προτάσεις, τις αγωνίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και παρεμβαίνουμε άμεσα, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσημη έκθεση για τη Μινεάπολη: Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν τον Άλεξ Πρέτι
- Σχεδόν 1.400 πάνια αστρονομικά αντικείμενα εντόπισε μια ομάδα αστρονόμων με εργαλείο AI – Δείτε εικόνα
- Στο 1,74% το επιτόκιο των τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου
- Μάτι: Να απορριφθούν οι αιτήσεις μείωσης των ποινών των καταδικασθέντων για τη φονική πυρκαγιά πρότεινε η εισαγγελέας
- Πρέσβης Ελλάδας στη Ρουμανία: Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των σορών και η φροντίδα των τραυματιών
- Η Ρωσία ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο μελών πληρώματος δεξαμενόπλοιου που είχαν συλλάβει οι ΗΠΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Περισσότερες άδειες αλλά μείωση στον όγκο της οικοδομικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο
- Έχει τελειώσει η «παγκόσμια τάξη όπως την γνωρίζουμε», σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Δανίας
- Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συνεργασίας με την ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
- Ξεκινά η κατασκευή του οδικού τμήματος Ασσήρου – Νέας Σάντας του άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη









