• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το 13032 σβήνει τα γκρίζα σημεία του 13033 για τα ψώνια στα μαγαζιά, αλλά όχι όλα

Το 13032 σβήνει τα γκρίζα σημεία του 13033 για τα ψώνια στα μαγαζιά, αλλά όχι όλα

Νέος πενταψήφιος αριθμός και συγκεκριμένα το 13032 ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και θα τεθεί σε ισχύ την πρώτη μέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου, πιθανόν στις 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 13032 θα τεθεί σε ισχύ με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πιθανότατα στις 16 Μαρτίου. Θα επιτρέπεται μόνο ένα SMS την ημέρα για τον κάθε πολίτη και θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

Κάθε προσπάθεια για αποστολή δεύτερου μηνύματος στο 13032 θα ακυρώνεται. Ήδη το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις τελευταίες μέρες, διεξάγει δοκιμαστική λειτουργία της εν λόγω πλατφόρμας.

Και αν μέχρι τώρα, οι πολίτες μπορούσαν να παρακάμψουν τους ελέγχους σβήνοντας και γράφοντας εκ νέου SMS στο 13033, με το νέο πενταψήφιο η δυνατότητα αυτή παύει να ισχύει, καθώς επιπλέον μήνυμα θα θεωρείται άκυρο από την πλατφόρμα.

Ωστόσο, και αυτός ο νέος πενταψήφιος αριθμός έχει τα γκρίζα σημεία του, σαφώς όμως λιγότερα από το 13033. Ποια είναι αυτά;

Χιλιάδες πολίτες διαθέτουν δύο κινητά τηλέφωνα, δηλαδή δύο διαφορετικές κάρτες SIM, δηλαδή δύο διαφορετικές εταιρείες κινητής. Έτσι, όντας καθόλα νόμιμοι μπορούν να στείλουν SMS στο 13032 για τρίωρη παραμονή στα καταστήματα με την χρήση της μιας κάρτας ή του ενός κινητού τηλεφώνου και όταν λήξει το 3ωρο μπορούν να στείλουν SMS στο 13032 με το άλλο κινητό/ άλλη SΙΜ και να παρατείνουν την παραμονή τους για ψώνια στα μαγαζιά.

dikaiologitika/ photo pexels