Την ανιούσα παίρνει η τιμή των καυσίμων, παρόλο που η τιμή του μπρεντ μειώνεται. Στα πρατήρια βλέπουμε πως έχει φτάσει στο 1,90 ευρώ το λίτρο, ενώ η ζήτηση είναι αυξημένη. Υπάρχει ο φόβος ότι καθώς πλησιάζουμε προς το Πάσχα, η τιμή μπορεί να φτάσει και ίσως και να ξεπεράσει τα 2 ευρώ, σε αστικές κυρίως περιοχές.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, στο τηλεοπτικό κανάλι open, ανέφερε τα εξής: «Κάθε χρόνο το Πάσχα από πολύ νωρίς αρχίζει μια ζήτηση υψηλή ειδικά στις βενζίνες και αυτό οδηγεί σε μια αύξηση της τιμής. Σε συνδυασμό βέβαια πάντα και με το ότι συνεχίζει να υπάρχει και ο πόλεμος στην Ουκρανία».
Σε ερώτημα εάν έπρεπε να είναι χαμηλότερη η τιμή τώρα, ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε ότι «σαφώς έπρεπε να είναι χαμηλότερη η τιμή. Βέβαια, με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα 70 λεπτά το λίτρο και τον ΦΠΑ στα 24% κάτω από 1,50 ευρώ δεν θα δούμε εύκολα την τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα όσο και να πάει το πετρέλαιο μπρεντ».
«Είναι χρηματιστηριακό προϊόν. Κανένας δεν μπορεί να ελέγξει την τιμή και ούτε να προκαθορίσει ποια είναι η τιμή. Εγώ σας λέω με ασφάλεια ότι τα πρατήρια καυσίμων μετά την επιβολή πλαφόν σε πολύ μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 96% σε όλη τη χώρα, δεν κερδοσκοπούν. Η τιμή που πωλούν και το κέρδος που βγάζουν είναι πολύ συγκεκριμένο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τιμή που βγάζανε πριν την έναρξη του πολέμου ή πριν ανέβει η τιμή. Τα πρατήρια δεν είναι υπεύθυνα για αυτά», συμπλήρωσε.
Δείτε το σχετικό video από το τηλεοπτικό κανάλι open:
Αλλά και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφέρθηκε στην αύξηση της τιμής των καυσίμων, μιλώντας στο κανάλι open. Δείτε το video από το λεπτό 2:30:
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βρέθηκε ο “βοηθός” των κλεφτών του Λούβρου…ο “Ρατατούης”! vid
- Όχι και τόσο ευχάριστες εξελίξεις για την ΕΕ! Η Τσεχία μπορεί να φέρει ανατροπές
- Πάτρα: Συνελήφθη 17χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Google: Δεν υπάρχει καμία διαρροή εκατομμυρίων κωδικών
- Καταδίωξη στο Μενίδι: Συνελήφθησαν 2 νεαροί
- Θεσσαλονίκη: Αφαιρέθηκαν τα κιγκλιδώματα από το ανάκτορο του Γαλέριου
- Κύπελλο Ελλάδας: Οι «Big Four» πέφτουν στη μάχη της League Phase
- Η Βαλένθια τιμά τα θύματα των φονικών πλημμυρών που κόστισαν τη ζωή σε 237 ανθρώπους
- Η FSB ενήργησε ακόμα μία φορά: Θα χτυπούσαν σε ρωσικές υποδομές, vid
- Η Έμμα Τόμσον βρίζει την ΑΙ σε εκπομπή σε viral βίντεο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ
ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ









