• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι πρέπει να ξέρετε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι πρέπει να ξέρετε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Αυγούστου.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2020 έως τις 28 Αυγούστου ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και τα φοροτεχνικά γραφεία για την υποβολή τους.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA και την Αμαλία Κάντζου ανώτατος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών από άποψη εσόδων τα πράγματα πήγαν καλύτερα τον Ιούλιο.

Το έλλειμμα είναι βέβαια ένα βαρύδι αυτή την στιγμή, ενώ ακόμα αναμένεται να διευκρινιστεί το ποσοστό της ύφεσης αλλά και πόσο θα κρατήσει η πανδημία.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι αυτή την στιγμή 30 δισ. όπως ανέφερε στο MEGA ο εν λόγω αξιωματούχος

Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις, επιγραμματικά, η κατάθεση πρέπει να γίνει έως 28 Αυγούστου σε

8 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση. Όσοι υποβάλουν δήλωση ως τις 28/8 θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση τον Σεπτέμβριο. Ενώ έκπτωση 2% υπάρχει για εφάπαξ καταβολή.

Τρόποι πληρωμής

Οι 8 δόσεις του συστήματος

Ένταξη της οφειλής στην πάγια ρύθμιση

Με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις

έκπτωση 2%

KATAΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Χωρίς πρόστιμο:

για την κατάθεση έως 28/8

στοιχεία που δεν επηρεάζουν τον φόρο

για εκπρόθεσμη έκδοση βεβαίωσης αποδοχών

Πρόστιμα:

100€ στα φυσικά πρόσωπα

250€ με απλογραφικά βιβλία

500€ σε με διπλογραφικά βιβλία

προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα

Ο Γιάννης Χατζησαλάτας, εκπρόσωπος εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, τόνισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ότι περίπου 700.000 δηλώσεις δεν έχουν ακόμα υποβληθεί. Επιπλέον ανέφερε ότι «άνοιξε η διαδικασία της επιστροφής του φόρου όσον αφορά την προκαταβολή».

Φορολόγηση αναδρομικών συνταξιούχων

Σχετικά με την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων «πρόκειται για εκείνους που πέρυσι τα Χριστούγεννα είδαν το εκαθαρριστικό της εφορίας με υψηλούς φόρους, ήταν χρήματα που είχαν εισπράξει το 2013-14.

Πρέπει να καταθέσουν τροποποιητικές δηλώσεις μέχρι 30/09. Είτε αυτοπρόσωπα στην Εφορία, είτε μέσω e-mail, είτε αποστέλοντας το φάκελο.Τα πρόστιμα θα έχουν πλήρη απαλλαγή και όσον αφορά τις προσαυξήσεις θα υπάρχει μείωση 80%».

Εώς 30/09 οι αιτήσεις ηλεκτρονικά

Διαγραφή προστίμων

Έκπτωση 80% στις προσαυξήσεις

megatv/ photo unsplash

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.