Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2020 έως τις 28 Αυγούστου ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και τα φοροτεχνικά γραφεία για την υποβολή τους.
Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA και την Αμαλία Κάντζου ανώτατος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών από άποψη εσόδων τα πράγματα πήγαν καλύτερα τον Ιούλιο.
Το έλλειμμα είναι βέβαια ένα βαρύδι αυτή την στιγμή, ενώ ακόμα αναμένεται να διευκρινιστεί το ποσοστό της ύφεσης αλλά και πόσο θα κρατήσει η πανδημία.
Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι αυτή την στιγμή 30 δισ. όπως ανέφερε στο MEGA ο εν λόγω αξιωματούχος
Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις, επιγραμματικά, η κατάθεση πρέπει να γίνει έως 28 Αυγούστου σε
8 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση. Όσοι υποβάλουν δήλωση ως τις 28/8 θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση τον Σεπτέμβριο. Ενώ έκπτωση 2% υπάρχει για εφάπαξ καταβολή.
Τρόποι πληρωμής
Οι 8 δόσεις του συστήματος
Ένταξη της οφειλής στην πάγια ρύθμιση
Με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις
έκπτωση 2%
KATAΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Χωρίς πρόστιμο:
για την κατάθεση έως 28/8
στοιχεία που δεν επηρεάζουν τον φόρο
για εκπρόθεσμη έκδοση βεβαίωσης αποδοχών
Πρόστιμα:
100€ στα φυσικά πρόσωπα
250€ με απλογραφικά βιβλία
500€ σε με διπλογραφικά βιβλία
προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα
Ο Γιάννης Χατζησαλάτας, εκπρόσωπος εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, τόνισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ότι περίπου 700.000 δηλώσεις δεν έχουν ακόμα υποβληθεί. Επιπλέον ανέφερε ότι «άνοιξε η διαδικασία της επιστροφής του φόρου όσον αφορά την προκαταβολή».
Φορολόγηση αναδρομικών συνταξιούχων
Σχετικά με την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων «πρόκειται για εκείνους που πέρυσι τα Χριστούγεννα είδαν το εκαθαρριστικό της εφορίας με υψηλούς φόρους, ήταν χρήματα που είχαν εισπράξει το 2013-14.
Πρέπει να καταθέσουν τροποποιητικές δηλώσεις μέχρι 30/09. Είτε αυτοπρόσωπα στην Εφορία, είτε μέσω e-mail, είτε αποστέλοντας το φάκελο.Τα πρόστιμα θα έχουν πλήρη απαλλαγή και όσον αφορά τις προσαυξήσεις θα υπάρχει μείωση 80%».
Εώς 30/09 οι αιτήσεις ηλεκτρονικά
Διαγραφή προστίμων
Έκπτωση 80% στις προσαυξήσεις
megatv/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ διακόπτει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
- Βίντεο: Η στιγμή από τη μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα στο Λούβρο
- Γνωρίστε την 101χρονη γυναίκα που εξακολουθεί να δουλεύει 6 ημέρες την εβδομάδα! vid
- Νέα επίθεση κατά σκάφους διακινητών ναρκωτικών ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο κορυφής της MED9 στη Σλοβενία
- Στο Ασκληπιείο της Κω ορκίστηκαν 40 αριστούχοι γιατροί από όλο τον κόσμο
- Τζόρτζια Μελόνι: “Η ημέρα εορτασμού του Χριστόφορου Κολόμβου ήρθε για να μείνει”,vid
- Μία τεράστιας σημασίας κίνηση που έγινε από την Κίνα
- Ο Ν. Ανδρουλάκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ
- Ο Μ.Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά: Μια νέα ελπιδοφόρα εποχή
Κύρια Θέματα

















