Κέντρα καταγραφής για εκτοπισμένους Ουκρανούς θα λειτουργήσουν στα περιφερειακά γραφεία ασύλου Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Αθήνας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μετά την επίσκεψή του στο περιφερειακό γραφείο ασύλου Θεσσαλονίκης.
«Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει, η χώρα μας θα παράσχει 12μηνη άδεια παραμονής και εργασίας στους ανθρώπους που λόγω της ρωσικής εισβολής αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους. Στα κέντρα με προκαταγραφή που θα έχει γίνει ψηφιακά, θα έρχονται για να παίρνουν ταυτότητα 12μηνης παραμονής και συγχρόνως να παίρνουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ώστε να είναι εύκολη η προσαρμογή τους γι’ αυτό το διάστημα που η χώρα μας θα τους παράσχει φιλοξενία», διευκρίνισε ο υπουργός.
Ο κ. Μηταράκης αναχώρησε στη συνέχεια για τις Σέρρες, προκειμένου να επισκεφθεί το Τμήμα του Διαβατηριακού Ελέγχου του Προμαχώνα, όπου βρίσκεται εν λειτουργία γραφείο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου και κατόπιν θα μεταβεί στη Δομή Σιντικής.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Οι δύο μεγαλύτερες χαλυβουργίες διέκοψαν τη λειτουργία τους έπειτα από πλήγματα
- Πετρέλαιο: Άνοδο άνω του 10% σημειώνει η τιμή του αμερικανικού αργού
- Ακάθεκτοι οι Ρώσοι: Αυτό αποφάσισαν για την Κούβα, vid
- Μακρόν σε Τραμπ: «Όταν είμαστε σοβαροί δεν λέμε κάθε μέρα το αντίθετο από αυτό που είπαμε την προηγουμένη»
- Μ. Ανατολή: Τηλεδιάσκεψη 35 χωρών για το Στενό του Ορμούζ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές
- Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Σε ισχύ απαγορευτικά σε Ραφήνα και Λαύριο
- Σαμαράς σε Μητσοτάκη: «Έχει ερευνήσει κάποια υπηρεσία γιατί παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου;»
- Χαρακόπουλος: Οι χριστιανοί βιώνουν καθεστώς τρόμου στη Μέση Ανατολή
- Όταν η φύση σταματά τον χρόνο: Η ιστορία πίσω από τα πιο “παράξενα” δέντρα της Γης (Vid)









