Τι είναι οι Ιρλανδικές διαβάσεις- Πότε και πώς μετατρέπονται σε παγίδες

Με την κακοκαιρία να σαρώνει τη χώρα και τις Αρχές να έχουν σημάνει «συναγερμό» προκειμένου οι πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους και να είναι πολύ προσεκτικοί.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στις ιρλανδικές διαβάσεις, καθώς είναι δεκάδες ανά τη χώρα και στη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων καθίστανται ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Τον Ιούνιο του 2021, ένας νεαρός άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην Πολίχνη, καθώς στην προσπάθειά του να περάσει μια ιρλανδική διάβαση με το όχημά του, στη διάρκεια μιας σύντομης αλλά σφοδρής νεροποντής, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Δεν ήταν η πρώτη φορά που σημειωνόταν μια τέτοια τραγωδία καθώς παρόμοιες έχουν καταγραφεί σε όλη την επικράτεια. Γι’ αυτό άλλωστε και κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων απαγορεύεται η διέλευση από τις δεκάδες ιρλανδικές διαβάσεις που υπάρχουν σε διάφορα σημεία.

«Σε περίπτωση ισχυρής βροχής ή καταιγίδας, προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις, σημεία όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με χειμάρρους και δεν υπάρχει γέφυρα. Δεν διασχίζουμε ΠΟΤΕ ιρλανδικές διαβάσεις πεζή ή με όχημα», προειδοποιούν το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και οι επιστήμονες, όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

cnn/ photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί