το οποίο, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, λαμβάνεται διότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει τραπεζικό προφίλ σε πάρα πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Θα δοθεί εντός του επομένου διμήνου μέσω του Taxisnet και θα μπει απευθείας στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.
«Επιστρεπτέα» σημαίνει ότι όλη ή ένα μεγάλο μέρος της, εξαρτάται από την περίπτωση, θα επιστραφεί στην πολιτεία μέσα στα επόμενα χρόνια, με χαμηλό επιτόκιο.
Οι παράμετροι για να αποφασιστούν οι κλάδοι στους οποίους θα ισχύσει αυτό και σε ποιες επιχειρήσεις θα αφορά, είναι η πτώση του τζίρου, ο αριθμός των εργαζομένων, η δομή κόστους του κάθε κλάδου- θέμα για το οποίο υπάρχει συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις- η καταστροφή αποθεμάτων που μπορεί να συμβεί στη διάρκεια της κρίσης, καθώς και άλλα συμπληρωματικά κριτήρια.
Όπως είπε ο υφυπουργός, υπάρχει πολλή στενή παρακολούθηση, μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών των τραπεζών και των δηλώσεων και στοιχείων στον ΦΠΑ και στον ΕΦΚΑ, τι συμβαίνει στην οικονομία.
Η εικόνα είναι ότι έως τις 12 Μαρτίου υπήρχαν μεγάλες αλλαγές μεταξύ κλάδων, όχι όμως δραματική μείωση της κατανάλωσης, όπως επίσης δεν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα έως τις 16 Μαρτίου και στα δημόσια έσοδα.
Πρόσθεσε δε, ότι θα εξεταστούν και θα αντιμετωπιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα πολλά θέματα για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα οι μεταχρονολογημένες επιταγές.
(Newsit – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: Ίσως βρούμε στο Ιράν έναν ηγέτη όπως στη Βενεζουέλα – Σε εξέλιξη η αλλαγή καθεστώτος
- Βρήκαν ευκαιρία στον ΟΗΕ: «Ο εθισμός στα ορυκτά καύσιμα αποσταθεροποιεί την παγκόσμια οικονομία», vid
- Νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά – Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πρόσωπο που ήταν παρών στο επεισόδιο
- Ρόδος: Στο νοσοκομείο 15χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δικογραφία σε βάρος του καταστηματάρχη
- Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα καύσιμα – Πότε θα ισχύσουν, ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι
- ΠΑΣΟΚ για νέα μέτρα: Η ειδική στήριξη για τη βενζίνη η οποία ανακοινώθηκε, δεν επαρκεί
- Ο Τραμπ τώρα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντικά σημεία συμφωνίας» σε συνομιλίες με το Ιράν
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια
- Φορτώνουν με νέο σκάνδαλο τον δεξιό Όρμπαν λίγο πριν τις εκλογές









