Τη Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση των πρώτων 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών

Τη Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση για τους 400 πρώτους πανεπιστημιακούς αστυνομικούς που σταδιακά θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια,

τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι για την κυβέρνηση «το πολιτικό κόστος δεν προσμετράται όταν πρόκειται να λάβουμε μία απόφαση που είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος».

«Η πρόσληψη ειδικών φρουρών που αφορούν τα πανεπιστήμια δεν είναι μια απλή διαδικασία, έγινε μέσω του ΑΣΕΠ», ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Οι ψυχομετρικές δοκιμασίες ολοκληρώθηκαν και η εκπαίδευση θα γίνει στην Κομοτηνή. «Είναι μια εκπαίδευση ειδικού τύπου, είναι η πρώτη φορά που εγκαθιδρύεται ένα τέτοιο σώμα, πολύ ειδικού σκοπού, χωρίς τον κλασικό οπλισμό, χρειάζεται να έχουν και άλλες δεξιότητες. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της πολύ ειδικής εκπαίδευσης, σταδιακώς θα ενταχθούν στα Πανεπιστήμιά μας (…) για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του παθολογικού φαινομένου της βίας στα πανεπιστήμια», πρόσθεσε.

«Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο αντάξιο της ποιότητας των φοιτητών του»

«Τα φαινόμενα βίας που εμφανίζονται στα Πανεπιστήμια, και εμφανίζονται δυστυχώς διαχρονικά, είναι μια βαθύτατη παθολογία του ακαδημαϊκού χώρου, την οποία η παρούσα διακυβέρνηση ανέλαβε από την πρώτη μέρα να μπορέσει να περιορίσει σταδιακώς», ανέφερε.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπενθύμισε τις δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως την κατάργηση του κακώς εννοούμενου ασύλου, εξηγώντας ότι «απαιτείται και η σύμπραξη των πρυτανικών αρχών, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνέργεια Πολιτείας και Πανεπιστημίων. Με τη σύμπραξη των πρυτανικών αρχών χρονίζοντα ζητήματα βλέπουμε να επιλύονται δραστικά».

«Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, ό,τι φέραμε είναι καλές πρακτικές που ισχύουν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει όλοι να δώσουμε μια ευκαιρία στο νέο πλαίσιο φύλαξης και ασφάλειας, θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο αντάξιο της ποιότητας των φοιτητών του», υπογράμμισε.

(ΦΩΤΟ:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί