Θωρακίζονται τα θαλάσσια σύνορα – Στη φόρα το τουρκικό σχέδιο για να γεμίσουν τα νησιά μας με φορείς κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Η προσοχή στρέφεται στα θαλάσσια σύνορα.

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι ύπουλες κινήσεις της Άγκυρας στις ακτές ακριβώς απέναντι από τα νησιά Λέσβος και Χίος.

Όλα συνηγορούν πως οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα μίας μεγάλης κλίμακας αποστολή βαρκών στις οποίες θα επιβαίνουν πάσης εθνικότητας αλλοδαποί.

Στην Αθήνα θεωρούν αυτονόητο πως η Άγκυρα θα προτιμήσει να στείλει αλλοδαπούς που είτε έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό είτε ζούσαν σε κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα της Τουρκίας τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη επιδημιολογικό πρόβλημα.

Επομένως αυτόματα η οποιαδήποτε ομάδα αλλοδαπών σταλεί από τις ακτές τις Μικράς Ασίας θα αντιμετωπίζεται ως δυνητική «υγειονομική βόμβα» για τα νησιά μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα έχουν σημάνει συναγερμό στις τάξεις τους τα τελευταία 24ωρα.

Το σύνολο των σκαφών του Λιμενικού Σώματος έχουν τεθεί σε «θέση μάχης» αναμένοντας τυχόν μαζικό κύμα μεταναστών το επόμενο διάστημα που βελτιώνεται σημαντικά και ο καιρός.

Οι συνεχείς αναφορές εξάλλου για συγκέντρωση τεράστιων αριθμών πλωτών μέσων από τους Τούρκους μία ανάσα από τα ακριτικά ελληνικά νησιά του Β.Α. δεν χωρά κανέναν εφησυχασμό.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται ειδικά «σημεία» που φαίνεται να έχουν επιλέξει οι Τούρκοι διακινητές σε περιοχές πλησίον της Σμύρνης και του Αϊβαλί.

Μένει να δούμε σε ποιο βαθμό θα καταστεί δυνατόν να αποτραπούν όλες οι παράνομες είσοδοι αλλοδαπών στη χώρα μας, ούτως ώστε τα νησιά να μην δεχθούν ένα «διπλό χτύπημα» (κορωνοϊού και παράνομων μεταναστών) που ενδεχομένως να αποβεί και μοιραίο.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί