Από βασιλικούς και αμέτρητα μυρωδικά, τριανταφυλλιές όλων των ειδών και των χρωμάτων, πετούνιες, κατιφέδες και σκουλαρικιές έως κάκτους και τους «βασιλιάδες» των λαχανόκηπων, τις ντοματιές, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από τις Ανθοεκθέσεις που ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη οι «λάτρεις» των μυρωδιών της άνοιξης, για να στολίσουν τα μπαλκόνια και τους κήπους τους.
Πρεμιέρα σε όλη την πόλη κάνει η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Καλαμαριάς, που ανοίγει από σήμερα τις πύλες της έως και την Κυριακή, 4 Μαΐου. Στην Αρετσού, δίπλα στη θάλασσα, τα λουλούδια, τα φυτά και τα βότανα θα βρίσκονται απλωμένα σε αμέτρητους πάγκους προσελκύοντας με τις άπλετες επιλογές και μυρωδιές τους ενδιαφερόμενους.
Η Ανθοκομική Έκθεση της Καλαμαριάς χαρακτηρίζεται ιστορική καθώς είναι η πρώτη που λειτούργησε στη Θεσσαλονίκη, από το 1987. Τα φετινά εγκαίνια ορίστηκαν για τις 6:30 το απόγευμα, πλαισιωμένα από μουσική, ενώ κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, όπως επίσης επισκέψεις σχολείων.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Δημοτικής Εμπορικής Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς, Φιλιώ Καζάρα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν ποικιλία λουλουδιών και φυτών με ξεχωριστή ομορφιά, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου, ενώ παράλληλα θα στηθούν στο χώρο μοναδικές «γειτονιές» βιολογικής διατροφής και λαϊκής τέχνης. Στη διάρκεια της Ανθοέκθεσης θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, εικαστικά εργαστήρια, αναπαλαίωση επίπλων, θέατρο και παιχνίδι για τους μικρούς δημότες.
Η Ανθοέκθεση στα δυτικά
Σειρά θα πάρει (χρονικά) η Ανθοέκθεση στους χώρους του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, δυτικά της Θεσσαλονίκης. Ανοίγει «πόρτες» την Παρασκευή, 25 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 4 Μαΐου, όπου καθημερινά κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τα άνθη της επιλογής τους.
Η Ανθοέκθεση, σε όλη τη διάρκεια της και κάθε απόγευμα, θα πλαισιωθεί από παραδοσιακούς χορούς, λαϊκό μουσικό πρόγραμμα, τραγούδια, πρωτομαγιάτικο γλέντι και δράσεις για παιδιά.
Τα λουλούδια έρχονται και στη ΔΕΘ
Μια μέρα αργότερα, το Σάββατο 26 Απριλίου, θα ξεκινήσει και η Ανθοέκθεση στον υπαίθριο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 11 Μαΐου.
Στον χώρο της Ανθοέκθεσης στη ΔΕΘ, οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν μεγάλη ποικιλία από καλλωπιστικά φυτά, θάμνους, αρωματικά φυτά και λαχανοκομικά, ενώ θα υπάρχουν επιλογές σε γλάστρες και χώμα.
Ιδιαίτερά ενθαρρυντικό, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές των παραπάνω εκθέσεων, αποτελεί το γεγονός πως κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι δημότες, όλων των ηλικιών, επιθυμούν να αγοράσουν φυτά για να στολίσουν και να πρασινίσουν τους χώρους τους, ακόμη κι αν ζουν σε διαμέρισμα μόλις λίγων τετραγωνικών μέτρων.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κίνα κατά ΗΠΑ για Βενεζουέλα: Η κατάσχεση πλοίων συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Βασικά αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη αντιμετωπιστεί
- Τους ξέφυγε; Τι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν στην Ευρώπη για τη Ρωσία του Πούτιν; – Video
- Σε αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών για τα φορτηγά προχώρησαν οι αγρότες
- Εμπορικοί δασμοί: «Χτύπημα» της Κίνας στην Ε.Ε.
- Τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια non – stop για 42 ώρες και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, vid
- Τι θεωρεί το Ιράν για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων, που έχει αναπτυχθεί για την άμυνά του
- ΑΑΔΕ -«Πυρετός το Σαββατόβραδο»: 48ωρο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε club της Αθήνας
- Η Nicki Minaj έκανε εμφάνιση – έκπληξη με την Erika Kirk: Τι είπε για τους Χριστιανούς, vid
- Θεσσαλονίκη: Εντατικοί έλεγχοι και συμβουλές της αστυνομίας στους πολίτες ενόψει των γιορτών









