Θεσσαλονίκη: Σπείρα άρπαζε χρήματα από ηλικιωμένους με δήθεν τροχαία

Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που άρπαζε χρήματα από ηλικιωμένους στην Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα, η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από 11 άτομα (από 9 Βούλγαρους και δυο Έλληνες), τα στοιχεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και κακουργηματικές απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Ποια ήταν η δράση της εγκληματικής οργάνωσης
Τα μέλη της οργάνωσης προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένα άτομα, όπου με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Έτσι, κατάφερναν να αιφνιδιάσουν τους ηλικιωμένους, και προκαλώντας τους ταραχή, να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις τους και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από μέσα Αυγούστου του 2019 έως μέσα Ιανουαρίου του 2020 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε 18 συνολικά περιπτώσεις, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 250.220 ευρώ και τιμαλφή συνολικής αξίας 14.000 ευρώ.

Μάλιστα, αποπειράθηκαν έξι ακόμη φορές να αποσπάσουν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 74.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τα υποψήφια θύματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερα ηγετικά στελέχη, τα οποία πραγματοποιούσαν τις κλήσεις στους ηλικιωμένους και δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, τα οποία μετέβαιναν στις οικίες των θυμάτων προκειμένου να παραλάβουν τα χρηματικά ποσά, συνελήφθησαν για παρόμοια αδικήματα σε επιχείρηση των Αρχών της Βουλγαρίας το 2020, ενώ ένας 27χρονος-μέλος της σπείρας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη την 11-05-2021 από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

iefimerida/eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί