άλλοι 13 από τους συνολικά 37 συλληφθέντες για συμμετοχή στις 14 εγκληματικές συμμορίες, την εξάρθρωση των οποίων ανακοίνωσε η Αστυνομία, με βασικό πεδίο δράσης, μεταξύ άλλων, τις διαρρήξεις, τις διακεκριμένες κλοπές, τις ληστείες και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 19 κατηγορούμενοι, με τη διαδικασία των απολογιών να ολοκληρώνεται αύριο.
Οι συμμορίες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., δρούσαν κατά περίπτωση, από τον Ιούλιο του 2020 έως τον περασμένο Μάιο , διάστημα κατά το οποίο διέπραξαν 553 αξιόποινες πράξεις, με τη συνολική “λεία” τους να ξεπερνά τα 2,76 εκατ. ευρώ. Όλοι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, ενώ η δικογραφία αριθμεί περισσότερες από 20.000 σελίδες.
Η “αυλαία” των απολογιών άνοιξε χθες, με την προφυλάκιση των πρώτων 6 κατηγορούμενων, ενώ σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν άλλα 16 εμπλεκόμενα πρόσωπα. Απ’ αυτούς που κλήθηκαν να δώσουν σήμερα εξηγήσεις οι 13 προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μεταξύ αυτών δύο νεαροί, λόγω ανηλικότητας κατά την τέλεση των πράξεών τους, όπως επίσης και μία γυναίκα. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τις απολογίες των υπολοίπων 15 συλληφθέντων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλοπή 3 πινάκων από μουσείο κοντά στην Πάρμα της Ιταλίας
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο απολίθωμα δεινοσαύρου 66 εκατομμυρίων ετών – μαζί με το δέρμα του! (Photo)
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό λιμάνι που διαχειρίζεται χιλιάδες βαρέλια πετρελαϊκών εξαγωγών – Προκλήθηκε από ουκρανικό drone
- Πακιστάν: Ενώ μιλούσαν για πόλεμο… συνέβη αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να “επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο
- Την Τρίτη 31/3 η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών









