Βάσει των δηλώσεων του αρμόδιου υφυπουργού, κ. Γιώργου Καραγιάννη, έχουν ήδη κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για το έργο και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει υπάρξει προσωρινός ανάδοχος.
Ο υφυπουργός υποδομών, επεσήμανε επίσης, πως έως το τέλος του έτους θα έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια (οι μνηστήρες για το έργο είναι οι εταιρείες ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).
Οι διαδικασίες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προχωρήσει σε χρόνο ρεκόρ από το κυβερνητικό επιτελείο, που επιθυμεί να δώσει προτεραιότητα σε όλα τα έργα υποδομής που θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της χώρας.
Πρόκειται για μια συνολική αναβάθμιση του ανατολικού τμήματος της Περιφερειακής οδού της πόλης, όπου θα κατασκευαστεί ένα flyover δρόμος (δρόμος πάνω σε δρόμο).
Ειδικότερα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος έργου 13 χιλιόμετρα, που περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, καθώς και 9 ανισόπεδους κόμβους και 3 νέες σήραγγες.
Ο νέος δρόμος θα αποτελείται από τέσσερις λωρίδες, δύο -συν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ)- ανά κατεύθυνση, ενώ το εκτιμώμενο κόστος υλοποίησης του έργου είναι 373 εκ. ευρώ. Η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε 4 χρόνια μετά την εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου.
paraskhnio/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Βετεράνος του Β’Π.Π. λυγίζει για την σαπίλα της Δύσης: «Δεν άξιζε τον κόπο η θυσία μας»
- Σουηδία: Σοκαριστικά στοιχεία για τις συμμορίες που λυμαίνονται τη χώρα
- Συνελήφθη 28χρονος οδηγός που στάθμευσε το ΙΧ του πάνω σε ράγες του ΤΡΑΜ
- Μεσογειακό… tour για τον Ζελένσκι: Θα επισκεφθεί και την Ισπανία τις επόμενες μέρες
- Ο Μασκ «πάγωσε» το κοινό: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αναλάβει την εξουσία, όχι οι άνθρωποι», vid
- Ζαχάροβα: Επανάληψη των πυρηνικών δοκιμών από τις ΗΠΑ θα προκαλούσε σοβαρές αντιδράσεις
- Η Κάγια Κάλας επιτίθεται κατά των… Ρώσων πολιτών
- Βορίζια Ηρακλείου: Νέο μπαράζ ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια και οχήματα
- Κάθειρξη οκτώ ετών σε καθηγητή ΤΕΙ για χρηματισμό από σπουδαστές του
- Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει κανέα ρήγμα ανάμεσα σε Πούτιν και Λαβρόφ









