Θεσσαλονίκη – Ασφαλιστικά μέτρα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για το “λουκέτο” στο λιανεμπόριο: «Είναι τεράστια αδικία»

Για τεράστια αδικία κάνει λόγο ο Μιχάλης Ζορπίδης

Ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσυρθεί η ΚΥΑ και να ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης.

Αυτό ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, κάνοντας λόγο για κατάφωρη αδικία και σημειώνοντας ότι η παράταση του λουκέτου για μία εβδομάδα στα εμπορικά καταστήματα εξόργισε τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Η διοίκησή του προχωρεί στις 5:00 το απόγευμα της Δευτέρας 5 Απριλίου σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασισθούν οι τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

«Αυτό που συνέβη είναι τεράστια αδικία. Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται και η κυβέρνηση αποφασίζει, όμως, αυτή η απόφαση πάρθηκε στο… πόδι. Βλέπουμε τεράστιο συνωστισμό ατόμων στο πανεπιστήμιο, στην παραλία, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και τους πειράζουν τα μικρά καταστήματα; Τους πειράζουν οι μικροί έμποροι που έχουν δεχθεί εδώ και καιρό τεράστια ψυχολογική πίεση; Πρέπει να το καταλάβουν ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αφού κανένας από αυτούς που θα ανοίξουν δε θα γίνει πλούσιος. Το πρόβλημα είναι κυρίως ψυχολογικό

Έπρεπε να δώσουν το λόγο και σε εμάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας είναι έξαλλη», τονίζει στο ethnos.gr o κ. Ζορπίδης.

Υπενθυμίζεται ότι την κίνησή του αυτή είχε προαναγγείλει από χθες το ΕΕΘ που σε κοινή ανακοίνωση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), ανέφερε:

«Τα ασφαλιστικά μέτρα στο σύνολο της Επικράτειας κρίνονται αναγκαία καθώς η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, δημιουργεί συνθήκες στρέβλωσης του ανταγωνισμού με παρεπόμενες συνέπειες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και παραβίασης της αρχής της άνισης μεταχείρισης των επαγγελματιών.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα 5 Απριλίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει παραγωγικοί φορείς της πόλης, με κύριο αίτημα η κυβέρνηση να πάρει πίσω την αρχική της απόφαση διότι βλάπτει τα συμφέροντα χιλιάδων επαγγελματιών και εμπόρων της Θεσσαλονίκης».

(Ethnos.gr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί