Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, έπειτα από την επιχείρηση που πραγματοποίησε, το πρωί, σε διατηρητέο κτίριο επί της λεωφόρου Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου επί σειρά ετών στεγαζόταν η κατάληψη «Libertatia».
Την αστυνομική επιχείρηση που έγινε παρουσία πταισματοδίκη προκάλεσε καταγγελία ότι στο κτίριο πραγματοποιούνται παράνομες οικοδομικές εργασίες. Τον Ιανουάριο του 2018 το κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν, κατά καιρούς, την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.
Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων, ηλικίας από 21 έως 33 ετών, εκ των οποίων επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομες οικοδομικές εργασίες και παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων σε διατηρητέο κτίριο, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ
- Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς
- Νίκη Κεραμέως: Διεξάγουμε μελέτη για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνική ασφάλιση
- Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε 45χρονη γυναίκα φυλακισμένη στο γκαράζ επί πέντε χρόνια
- Τι συμβαίνει όσο πολίτες φτωχαίνουν – Σοκαριστικές αναφορές ανά την Ευρώπη
- ΤτΕ: Μείωση 55% στα περιστατικά απάτης στις μεταφορές πίστωσης- Μια απάτη ανά 136.000 συναλλαγές
- Παρούσα και στο Καζακστάν η Ρωσία! Τι ειπώθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου









