Πρόκειται για 48χρονο Έλληνα, οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.
Ο συλληφθείς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορείται ότι, έχοντας κεντρικό ρόλο και ουσιαστική διοικητική εμπλοκή σε εταιρικό σχήμα με έδρα το Βερολίνο, πραγματοποιούσε εικονικές εμπορικές συναλλαγές και αιτήματα παράνομης επιστροφής φόρου κύκλου εργασιών.
Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκε η εμπλοκή του σε επτά περιπτώσεις φοροδιαφυγής, με τη συνολική φορολογική ζημία να εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 29,6 εκατομμύρια ευρώ.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 hardware πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, 4 laptop, 3 τάμπλετ, υπολογιστής-οθόνη, εξωτερικός σκληρός δίσκος αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, 6 φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, 4 τραπεζικές κάρτες, PlayStation 5, 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων, 3 κάρτες sim, σφραγίδα αλλοδαπής εταιρίας, δίκυκλη μοτοσυκλέτα και το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και 100 δολαρίων Η.Π.Α.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα παραδοθούν στις Γερμανικές Αρχές για περαιτέρω επεξεργασία, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο 48χρονος οδηγείται στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που αφορούν το γερμανικό αίτημα έκδοσης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣΥΡΙΖΑ – Σ. Φάμελλος: Θα καταθέσουμε τροπολογίες για τον ειδ. φόρο κατανάλωσης καυσίμων και το περιθώριο διύλισης
- Φοβερά κόλπα που θα σας κάνουν να ξενοιάσετε στο σπίτι! vid
- Τα ψώνια το 2019 VS τα ψώνια σήμερα….ΒΙΝΤΕΟ
- Κ. Πιερρακάκης: Τα συνολικά έργα στην Κρήτη φτάνουν τα 4,5 δισ. ευρώ
- ΥΚΟΙΣΟ: Το Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων επεκτείνεται σε 6 νέους δήμους της χώρας
- Τραγουδιστής ακύρωσε συναυλία γιατί έμεινε άυπνος λόγω θορύβου! “Απερίγραπτη κόλαση”
- Πλοίο τουρκικής ιδιοκτησίας επιτράπηκε να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ
- Νέους κανόνες για τα πακέτα ταξιδιών ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου – Τι αλλάζει
- Με φωτογραφίες και αριθμό χιλιομέτρων πλέον τα οχήματα που δημοπρατούνται, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ
- Zipline στην Κίνα που κόβει την ανάσα συγκρίνεται με….βιντεοπαιχνίδι! ΒΙΝΤΕΟ









