Θεοδωρικάκος: «Εθνικά αναγκαία η κατάργηση κάθε εξαίρεσης στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού»

Τι δήλωσε...

O πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι με τη νέα πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού -στο πρώτο της νομοσχέδιο για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και στο οποίο θα είναι εισηγητής- όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν να δηλώσουν, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, τη χώρα στην οποία θα βρίσκονται και να ασκήσουν από εκεί το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς κανέναν περιορισμό.

“Είναι ένα θέμα που έμεινε ανοιχτό μισό αιώνα παρότι υπάρχει πρόβλεψη στο Σύνταγμά μας. Ομως, ο νομοθέτης ζητούσε 200 ψήφους” επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και προσέθεσε: “Το 2019, στη θητεία μου στο υπουργείο Εσωτερικών, κάναμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλούς συμβιβασμούς, συγκεντρώνοντας τελικά 290 ψήφους. Πιστεύω τώρα να υπάρξει καθολική συναίνεση. Είναι εθνικά αναγκαίο και απολύτως δημοκρατικό να μην υπάρχουν περιορισμοί”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την στήριξη όλων των κομμάτων και όλων των βουλευτών. Ειδικότερα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη θέση του να μην προσμετρούνται οι ψήφοι των αποδήμων στο εκλογικό αποτέλεσμα. “Οι Έλληνες δεν ανήκουμε σε δύο κατηγορίες και κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει για τον πατριωτισμό του άλλου” κατέληξε.

intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί