«Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική»!! Νέα «βόμβα» ακυβερνησίας από ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την οικτρή αποτυχία της...

Παρά το ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε λίγο μετά τις εκλογές ότι το αποτέλεσμα «αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και ταυτόχρονα ήττα της στρατηγικής μας για την απλή αναλογική», ωστόσο ο ξάδερφός του και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, έκανε γνωστό μιλώντας στην ΕΡΤ ότι στα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της.

Θυμίζουμε πως εξαιτίας του συστήματος της απλής αναλογικής η χώρα μας πηγαίνει σε δεύτερες εκλογές, ενώ κράτη όπως η Ισπανία ταλαιπωρούνται με πολλαπλές και εξοντωτικές για την οικονομία εκλογικές αναμετρήσεις.

«Θα την επαναφέρουμε την απλή αναλογική. Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω» είπε στους δημοσιογράφους.

Εξηγώντας το γιατί επιμένει στην απλή αναλογική, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».

Και συνέχισε, προτείνοντας πολυκομματικές κυβερνήσεις:

«Είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν.

Την προοπτική της απλής αναλογικής την “έκαψαν” τα κόμμα της αριστεράς. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης».

intime photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί