• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τέρψη και θεάματα δίνονται ως ελευθερία την ώρα που περνάνε σχέδια καταναγκασμού- Τι ανοίγει, τι ισχύει με τα SMS και τα προνόμια εμβολιασμένων (vid)

Τέρψη και θεάματα δίνονται ως ελευθερία την ώρα που περνάνε σχέδια καταναγκασμού- Τι ανοίγει, τι ισχύει με τα SMS και τα προνόμια εμβολιασμένων (vid)

town eurokinissi1
Η κυβέρνηση ανοίγει τη βαλβίδα αποσυμπίεσης στους αυστηρούς περιορισμούς και τα μέτρα λόγω κορωνοϊού, την ώρα που τα προνόμια όσων εμβολιάστηκαν είναι έτοιμα να αλλάξουν τη ζωή όλων μας.

Σήμερα ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες με μέτρα: Ξαπλώστρες με αποστάσεις, μειωμένος αριθμός λουομένων και αντισηπτικά στα τραπεζάκια, είναι μέτρα που θα τηρήσει κάποιος στις οργανωμένες πλαζ. Για τη μετακίνηση στις οργανωμένες πλαζ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6.

Μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη για τα καταστήματα άνω των 500 τμ. Ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν καταργηθεί τα ραντεβού, ούτε η αποστολή SMS στο 13032.

Το SMS για το λιανεμπόριο φαίνεται πως θα καταργηθεί από τις 15/5 μαζί με το ραντεβού στα μαγαζιά. Όσον αφορά για το γενικό SMS στο 13033, φαίνεται πως θα καταργηθεί, αλλά η απόφαση θα ληφθεί στις 15/5.  

Παράλληλα ακολουθεί το άνοιγμα:

Άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών στις 17 Μαΐου, ενώ από τις 14 του μήνα επανεκκινεί σταδιακά ο πολιτισμός, με το άνοιγμα των μουσείων αρχικά και στη συνέχεια των θερινών σινεμά και των θεαμάτων σε εξωτερικούς χώρους 

Η επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού σχεδιάζεται για την προσεχή Δευτέρα (17/5), με τις δραστηριότητες θα επανέρχονται συνοδευόμενες από μέτρα προστασίας. 

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού το κεντρικό σενάριο είναι ότι δεν θα απαιτείται self test και πιστοποιητικό εμβολιασμού για τις μετακινήσεις εκτός νομού από 15/5.

Αθλητικές δραστηριότητες

Εκτός της επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού με ξεκίνημα προπονήσεων πρωταθλημάτων/ εφήβων/ παίδων από 17/5, οι αθλητικές ακαδημίες θα επαναλειτουργήσουν από 17/5 επίσης.  

Από τις 10/5 οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια χωρίς την υποχρεωτικότητα του τεστ ενώ στο σχέδιο που καταρτίζεται για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εντός Μαίου τις επόμενες βδομάδες προτεραιότητα φαίνεται πως θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί για να μπορούν να μπουν σε κλειστό χώρο χωρίς περιορισμούς. 

Επίσης όσον αφορά την εκπαίδευση και τον πολιτισμό θα ανοίξουν τα εξής:

  • τη Δευτέρα επαναλειτουργούν δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια. Προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων, η διενέργεια των self test και όλα τα γνωστά μέτρα προστασίας.
  • Την Δευτέρα ανοίγουν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με την διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις.
  • Ανοίγουν και τα δικαστήρια και 17 Μαΐου οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
  • Τα μουσεία ανοίγουν 14 του μηνός
  • Θερινά σινεμά (πληρότητα 75%) και θέατρα στις 28
  • Ζωντανά θεάματα επίσης στις 28, αφορά μόνο καθήμενους με πληρότητα 50%
  • Τα ωδεία επαναλειτουργούν από τις 17

photo eurokinissi