“Αντίο” στην αγροτική ζωής τις φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου καλείται να πει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος είναι πιθανόν να σταλεί πίσω στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με όσα προβλέπει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας, το οποίο βάζει “φρένο” στις ευνοϊκές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές, αλλά και στη χορήγηση αδειών.
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ο πολυϊσοβίτης αρχιεκτελεστής της 17Ν, θα πρέπει να αποχωρήσει από την αγροτική ζωή στις φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου, να χάσει τα προνόμια που παρέχονται σε αυτές και να μεταχθεί σε άλλη φυλακή, πιθανότατα και να σταλεί πίσω στον Κορυδαλλό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αν κάποιος βαρύνεται με δίωξη για πλημμέλημα ή κακούργημα τότε θα πρέπει να επαναμεταχθεί στη φυλακή από την οποία έφυγε. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπου βρίσκεται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου αλλά του έχει ασκηθεί στο παρελθόν για υποκίνηση στάσης στις φυλακές.
Το νομοσχέδιο έρχεται να τροποποιήσει διάταξη του 2015 που επέτρεπε τη μεταγωγή βαρυποινιτών ακόμη και τρομοκρατών σε αγροτικές φυλακές, όπου επικρατούν συνθήκες πιο “ανοιχτής” διαβίωσης με σαφώς καλύτερους όρους.
Υπό το ειδικό αυτό καθεστώς κατάδικοι διαμένουν σε μη φυλασσόμενα οικήματα στην περιοχή των αγροτικών φυλακών, οι οποίοι δίνουν το “παρών” σε προσκλητήριο κρατουμένων κάθε απόγευμα και τον λόγο της τιμής τους πως δεν θα αποδράσουν.
(Dikastiko – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Στο ουκρανικό μέτωπο Ουκρανοί εγκατέλειψαν ξανά τις θέσεις τους
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Μαρτίου
- «Καμπανάκι» μέσα από το Ισραήλ: «Στα πρόθυρα κατάρρευσης ο στρατός μας»
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε παύση των επιθέσεων κατά ιρανικών ενεργειακών μονάδων για δέκα ημέρες
- Ο “Γκάρφιλντ” έγινε παγκόσμιο viral: Κινητοποίησε ολόκληρη πυροσβεστική…για να μην πάει στον κτηνίατρο! ΦΩΤΟ
- Κινέζος κατασκεύασε γιγάντιο ρομποτικό χέρι και το έριξε…πάνω σε αυτοκίνητο – Viral βίντεο
- Η νέα κίνηση των Βρετανών που εξόργισε τους Ρώσους
- Η κρίση στην Μέση Ανατολή θα επηρεάσει και τον Ζελένσκι – Τι αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά









