Τα «στρατόπεδα» λίγο πριν τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοί στηρίζουν Κασσελάκη

Βουλευτές και στελέχη του κόμματος στοιχίζονται πίσω από τους δύο διεκδικητές της προεδρίας, τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να εμφανίζεται απολύτως διχασμένη, κάτι που προκαλεί έντονες σκέψεις για ενδεχόμενο διάσπασης.


Τα στρατόπεδα


Από του 47 βουλευτές που μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, 16 έχουν ταχθεί υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, μεταξύ αυτών:

– Παύλος Πολάκης

– Ευάγγελος Αποστολάκης

– Θεοδώρα Τζάκρη

– Έλενα Ακρίτα

– Χάρης Μαμουλάκης

Οι υποστηρικτές της Έφης Αχτσιόγλου
Ενώ 17 βουλευτές στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου.

– Ευκλείδης Τσακαλώτος

– Αλέξης Χαρίτσης

– Θεανώ Φωτίου

– Μαρίνα Κοντοτόλη

– Κώστας Μπάρκας

Πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, υποστηρίζουν σθεναρά τον υποψήφιο πρόεδρο της αρεσκείας τους.

«Εμείς θέλουμε να νικήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να αναλάβουμε κυβέρνηση. Για να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη πρέπει να είσαι στη Βουλή και να συγκρούεσαι μαζί του», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.


Οι θέσεις και η πολιτική πορεία του καθενός μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

«Δεν με ενοχλεί αν κάποιος υποστήριζε Τραμπ ή Μητσοτάκη και άλλαξε γνώμη αλλά είναι ανορθόδοξο να διεκδικεί προεδρεία σε τρεις μήνες», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το να λέει κάποιος ότι έχασε από κάποιον που δεν έχει πολιτικές θέσεις, στην ουσία παραδέχεσαι ότι έχασες από έναν ”άμπαλο”», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Έλα για να το τελειώνουμε το θέμα! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/9 ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τον Στέφανο Κασσελακη!», έγραψε σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

«Γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του κόμματος μας, σχολιάζοντας ότι αυτό δεν είναι πλεονέκτημα», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Πλέον η συζήτηση για ενδεχόμενη διάσπαση βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς όλα δείχνουν ότι πρόκειται για «δύο κόσμους» μέσα σε ένα κόμμα.

(megatv – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί