• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα καταστήματα που είναι ανοιχτά αποκλειστικά για επαγγελματίες- Μόνο χονδρική

Τα καταστήματα που είναι ανοιχτά αποκλειστικά για επαγγελματίες- Μόνο χονδρική

katastimata eurokinissi
Η «πρόβα τζενεράλε» για το άνοιγμα των καταστημάτων είναι πραγματικότητα, καθώς μεγάλες αλυσίδες και μικρότερες επιχειρήσεις ξεκίνησαν να λειτουργούν για τους επαγγελματίες.

Τη στιγμή που επιχειρήσεις και καταναλωτές αναμένουν εναγωνίως τις ανακοινώσεις που θα κάνουν σήμερα, στις 11:00, ο Στέλιος Πέτσας και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων άνοιξαν ήδη τις πόρτες τους.

Πρόκειται αποκλειστικά για τα καταστήματα που έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν και υπηρεσίες σε χονδρική, εξυπηρετώντας ουσιαστικά εμπόρους, άλλες επιχειρήσεις και όσους έχουν επαγγελματικά ΑΦΜ. Οι αγορές εν ολίγοις θα γίνονται μόνο με έκδοση τιμολογίου και όχι με απόδειξη λιανικής πώλησης.

Η απόφαση να ανοίξουν καταστήματα για πωλήσεις χονδρικής αποφασίστηκε για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά, καθώς πλέον τα περισσότερα καταστήματα λειτουργούν μέσω e-shop και θα πρέπει να έχουν απόθεμα προϊόντων.

Ρύθμιση για να μην γίνονται πωλήσεις λιανικής
Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των εμπόρων ήρθαν στο φως καταγγελίες ότι εκτός από πωλήσεις χονδρικής παρατηρήθηκε το φαινόμενο πωλήσεων λιανικής. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναφέρει «Την ώρα που χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου αγωνιούν για το πότε θα ανοίξουν και υπό ποιες προϋποθέσεις, ώστε να σώσουν ό,τι σώζεται από την εορταστική περίοδο, κάποιες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων προχωρούν σε συγκαλυμμένη λιανική πώληση, “βαφτίζοντας” την χονδρική».

Το θέμα σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε πως έρχεται ειδική ρύθμιση προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συγκαλυμμένης λιανικής πώλησης.

Ποια καταστήματα άνοιξαν για εμπόρους
Ακολουθεί λίστα των βασικών αλυσίδων καταστημάτων που ήδη από σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επαγγελματίες και εμπόρους:

Public
Η αλυσίδα Public ήδη ανακοίνωσε ότι τα καταστήματά της «ανοίγουν τις πόρτες τους στους επαγγελματίες αποκλειστικά με τιμολόγιο. Οι επαγγελματίες έχουν πλέον την ευκαιρία να καλύψουν με ασφάλεια τις αυξημένες ανάγκες της επιχείρησής τους και να κάνουν τις αγορές τους επισκεπτόμενοι κάποιο από τα 31 καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα.»

Η εταιρεία επισημαίνει ότι «σε αυτή την απαιτητική περίοδο το Public προσφέρει σύγχρονες λύσεις για το γραφείο στο σπίτι και έξυπνες επιλογές για τη λειτουργία μίας μικρής ή μεγάλης επιχείρησης με στόχο η καθημερινότητα κάθε εταιρείας να γίνει ευκολότερη. Το ωράριο λειτουργίας για όλα τα καταστήματα είναι 10:00-18:00, εκτός από τα καταστήματα Public Συγγρού και Σταυρούπολης που θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 20:30. Σημειώνεται ότι επιτρέπονται έως 4 άτομα ανά 200 τ.μ., δεν επιτρέπονται συνοδοί ενώ είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.»

Η Public σημειώνει ότι «για την επίσκεψή τους, οι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζει η πολιτεία, με βάση τα ισχύοντα μέτρα για τις μετακινήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα https://www.public.gr/cat/b2b-opening-stores».

Media Markt
Τις πόρτες δυο κεντρικών της καταστημάτων, για να υποδεχθεί τους επαγγελματίες, ανοίγει και η Media Markt.

«Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να βρουν όλα όσα χρειάζονται για την επιχείρησή τους, κάνοντας τις αγορές τους σε δύο από τα μεγαλύτερα καταστήματα της MediaMarkt, στη Λ. Συγγρού στην Αθήνα και στη Σταυρούπολη στη Θεσσαλονίκη, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλειά τους. H MediaMarkt συνεχίζει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα και να παρέχει στους επαγγελματίες έξυπνες λύσεις που θα καλύψουν αποτελεσματικά κάθε τους ανάγκη, μέσα από μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και μάλιστα στις πιο προνομιακές τιμές» επισημαίνει η εταιρεία.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι 10:00 – 20:30. Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη επιτρέπονται έως 4 άτομα ανά 200 τ.μ., δεν επιτρέπονται συνοδοί, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα mediamarkt.gr.

ΠΛΑΙΣΙΟ
Ανοιχτά για εμπόρους είναι ήδη 12 επιλεγμένα καταστήματα της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ. «Οι επαγγελματίες πελάτες μας μπορούν από Δευτέρα 10:00 – 20:30 , να κάνουν τις αγορές τους σε 12 επιλεγμένα καταστήματα Πλαίσιο» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία Πλαίσιο επισημαίνει ότι όσοι επαγγελματίες θέλουν να επισκεφτούν τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τρία δικαιολογητικά:

βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας επιτηδευματία/ελ. επαγγελματία/ μέλους διοίκησης από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ
εκτύπωση στοιχείων μητρώου από TAXISNET και
δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας
Οι αγορές στο ΠΛΑΙΣΙΟ, όπως και στις υπόλοιπες αλυσίδες, γίνονται μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ δεν επιτρέπεται συνοδός μέσα στο κατάστημα. Εντός του καταστήματος πρέπει να βρίσκονται 4 άτομα ανά 200 τ.μ., όλοι πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου. «Μπορείτε να αγοράσετε μόνο τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο εκάστοτε κατάστημα» επισημαίνει η εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ. Δείτε τα 12 καταστήματα της αλυσίδας ΠΛΑΙΣΙΟ που ανοίγουν σε αυτόν τον σύνδεσμο.

IKEA
Η εταιρεία IKEA ανοίγει τις πόρτες δυο μεγάλων της καταστημάτων για τους εμπόρους. «Σας ενημερώνουμε πως τα καταστήματα ΙΚΕΑ Κηφισός και ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτά μόνο για τους επαγγελματίες. Τα υπόλοιπα Καταστήματα και Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ παραμένουν προσωρινά κλειστά σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές οδηγίες» αναφέρει η ΙΚΕΑ και προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση:


«H δυνατότητα επιστροφής προϊόντων για αγορές από τα Καταστήματα και τα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ παρατείνεται 40 ημέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων. Μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας μέσω του ΙΚΕΑ e-shop. Τα αποθέματα των προϊόντων ανανεώνονται καθημερινά.»

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
Στη λίστα των αλυσίδων που ανοίγουν για τους εμπόρους είναι και η Κωτσόβολος. Σε ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ότι «από Πέμπτη 10/12 και μόνο οι επαγγελματίες πελάτες μπορούν να κάνουν αγορές σε 72 καταστήματά μας σε όλη την Ελλάδα».

Praktiker – Leroy Merlin
Τις υπηρεσίες τους στους εμπόρους προσφέρουν και οι αλυσίδες Praktiker και Leroy Merlin.

Και στις δυο μεγάλες αλυσίδες η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη επαγγελματικού ΑΦΜ και τη βεβαίωση μετακίνησης, ενώ απαγορεύεται η είσοδος συνοδού.

iefimerida/ photo eurokinissi

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.