Υποστηρίζει ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο, όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη διαλεύκανση του σκανδάλου, αλλά δεν απέτρεψε και τη συγκάλυψή του» και πως «η αρχειοθέτηση -και δη μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου της Εισαγγελέως του ΑΠ- συνιστά απόφαση υποβάθμισης και ευτελισμού του κύρους ενός θεσμού που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Δημοκρατίας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η αρχειοθέτηση επισπεύσθηκε την ώρα που η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία. Την ώρα που μόλις είχε αποκαλυφθεί πως ένας στους 3 από εκείνους που είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης του Predator, παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ. Τα ίδια ακριβώς άτομα». «Κι αυτό θεωρήθηκε ως “απλή σύμπτωση”;», σχολιάζει.
Επιπλέον σημειώνει ότι τα ερωτήματα δεν έχουν τέλος: «Κρίθηκε από τον ‘Αρειο Πάγο πως αρχηγοί κομμάτων, το μισό υπουργικό συμβούλιο, δημοσιογράφοι, αρχηγοί του στρατού κ.λπ. αποτελούσαν “εθνική απειλή”, άρα ορθώς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ; Γιατί και με ποιο τρόπο; Πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσουν γιατί μια σειρά ονομάτων αποτελούσαν εθνική απειλή».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη ότι «η αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών πλήττει και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η οποία τελεί υπό ευρωπαϊκό δικαστικό και πολιτικό έλεγχο για αυτό το μείζον θέμα» και πως «τα πολιτικά κόμματα, οι πολίτες, οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ οφείλουμε να δώσουμε μάχη για την προστασία των δημοκρατικών μας θεσμών».
Σημειώνει δε ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών -σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη- δεν θα μείνει και δεν πρέπει να παραμείνει στο αρχείο» και ότι «η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν». Υπογραμμίζει ότι «η λογοδοσία για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, ούτε καν μιας παράταξης», αλλά «είναι ζήτημα Δημοκρατίας, για αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί όλων των παρατάξεων το έθεσαν στο δημόσιο διάλογο απαιτώντας τη διαλεύκανσή του». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει εν κατακλείδι πως «είναι πλέον φανερό ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι 5 κατηγορούμενοι για το αιματηρό επεισόδιο στην Περαία
- Κομισιόν για πυρηνικές δοκιμές από τις ΗΠΑ και τις δοκιμές πυραύλων από τη Ρωσία: «Δεν τους βάζουμε στο ίδιο καλάθι»
- Πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας αναρωτιέται πώς δραπέτευσαν από τη χώρα 650χιλ. άνδρες, vid
- ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα ΚΥΔ, «μήτρα» του προβλήματος – Το ΠΑΣΟΚ φοβάται την αλήθεια
- Σημάδια επερχόμενης εξέγερσης στην Ουκρανία! Στα όριά τους οι κάτοικοι – ΒΙΝΤΕΟ
- Stranger Things: “Το τελευταίο κεφάλαιο ξεκινά” – Στον αέρα το νέο τρέιλερ της σειράς – φαινόμενο
- Ουάσινγκτον: Η Κίνα είπε το “ναι” για το Tik Tok
- Γεραπετρίτης από Ιράκ: Η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί το πιο ισχυρό στοιχείο της κοινής μας ιστορίας
- Στη Βουλή έφτασε το θέμα της «συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων ΕΛΤΑ»
- Η διαταγή Πούτιν για τους περικυκλωμένους Ουκρανούς στρατιώτες – Κρίσιμες ώρες στο μέτωπο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΥΔΑΠ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ









