«αυτό βέβαια που πρέπει να μας εξηγήσει είναι τι συμβαίνει με τους δανειολήπτες ‘οι οποίοι έχοντας απέναντι τους πλέον κερδοσκοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις με έδρα εκτός Ελλάδας βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του πλειστηριασμού της περιουσίας τους και κυρίως της κατοικίας τους που δείχνει να είναι η βασική προτεραιότητα των funds για την απόκτηση κερδών’». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το ερώτημα αυτό άλλωστε δεν το θέσαμε εμείς αλλά 11 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και δεν απαντήθηκε ποτέ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι προ ημερών κατέθεσε τροπολογία για τους δανειολήπτες, την πρώτη κατοικία, τα επιτόκια και η οποία προέβλεπε: Το προϊόν του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους να είναι υποχρεωτικό και για τον δανειστή, τη δυνατότητα του δανειολήπτη να έχει γνώση των προτάσεων ρύθμισης και ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από την οριστική υποβολή της αίτηση. «Η κυβέρνηση δια μέσου του κ. Χατζηδάκη αποφάσισε πως κάτι τέτοιο δε χρειάζεται. Και σήμερα έρχεται επικοινωνιακά να ανακοινώσει ποσοστά που προσβάλλουν την νοημοσύνη και τον πόνο χιλιάδων δανειοληπτών», σχολιάζει.
Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η πολιτική του για τα κόκκινα δάνεια «διαχρονικά ήταν πολυδιάστατη και εκτείνονταν από την αναθεώρηση Ν. Κατσέλη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών έως και τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού κώδικα και την δευτερογενή αγορά δανείων» και ότι «κρίσιμη παράμετρος πάντα οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι μόνο το ΑPS (Asset Protection Scheme) που ουσιαστικά εφαρμόστηκε από την ΝΔ».
Καταληκτικά αναφέρει ότι «σε κάθε βήμα στήριζε τους αδύναμους και λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», ενώ καλεί τον κ. Μαρινάκη να εξηγήσει ποια μέτρα έλαβε η ΝΔ υπέρ των αδυνάτων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεγάλη η συμμετοχή στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη – Πόσοι ενδιαφερόμενοι και επιχειρήσεις συμμετείχαν
- Στο προσκήνιο ξανά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εν μέσω πολεμικών απειλών από Τραμπ
- Προϋπολογισμός: Υπέρβαση των κρατικών εσόδων έδειξαν τα στοιχεία του Ιανουαρίου
- Αγρότης γιόρτασε τα γενέθλια των κατσικιών με DJ και μεγάλο γλέντι…! Vid
- Δολοφονία ισοβίτη στις φυλακές Δομοκού: Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν
- Σαρακοστιανό τραπέζι: Αυτή θα είναι η φετινή τιμή της λαγάνας – Αυξήσεις στα θαλασσινά
- Ο Ρούμπιο στηρίζει Όρμπαν
- Κινέζα Cosplayer μοιάζει εκπληκτικά με ρομπότ εκπλήσσοντας τους περαστικούς, vid
- Η επικεφαλής της γερμανικής δεξιάς έχει άσχημα μαντάτα για τον Ζελένσκι και την παρέα του, vid
- Τραγικός απολογισμός έκρηξης με 8 νεκρούς στην Κίνα – Ποια η αιτία
Κύρια Θέματα









