Όσον αφορά την ακρίβεια, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνειδητά, στηρίζει την αισχροκέρδεια και τα συμφέροντα των λίγων κόντρα στην κοινωνία. Αυτήν τη στιγμή η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς της, ο κόσμος δεν βγάζει το μήνα. Η κυβέρνηση κάνει μια χυδαία προσπάθεια να κρύψει τις ευθύνες της για αυτήν την κατάσταση, αλλά και την αδράνειά της πίσω από τη ρωσική εισβολή. Όμως οι λογαριασμοί ήρθαν πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «οι τιμές πρέπει να πέσουν για να μείνει η κοινωνία όρθια» και αναφέρθηκε στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, «που περιλαμβάνει ως βασικό μέτρο τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που έχουν υιοθετήσει ήδη 19 χώρες, όμως η κυβέρνηση αρνείται… Η νέα εργαλειοθήκη της Κομισιόν μιλάει για πλαφόν στις τιμές στην ενέργεια. Ο κ. Μητσοτάκης, αντίθετα, χρηματοδοτεί αυτήν τη στιγμή -με τα χρήματα των πολιτών- την αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας, οι οποίες βγάζουν υπερκέρδη. Η Κομισιόν δίνει τη δυνατότητα ακόμα και για επιβολή έκτακτης φορολόγησης στις εταιρείες ενέργειας. Ένα άλλο μέτρο στο οποίο αρνείται να προχωρήσει η κυβέρνηση είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη που ο βασικός μισθός παραμένει χαμηλότερος από το επίπεδο του 2010». Επεσήμανε, δε, την ανάγκη «να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα».
Ο κ. Ηλιόπουλος εκτίμησε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει την ακρίβεια, έχει επιλέξει να μπούμε σε αυτό το αρνητικό σπιράλ, είτε λόγω της άρνησής του να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα είτε λόγω της βίαιης απιλιγνιτοποίησης στην οποία προχώρησε στο ενεργειακό κομμάτι». Κληθείς να σχολιάσει μέτρα που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, όπως κουπόνια για τη βενζίνη, έκανε λόγο για «μέτρα-κοροϊδία».
Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας, έκανε λόγο για «συνειδητό υγειονομικό έγκλημα από πλευράς της κυβέρνησης», με αφορμή τις «πρόσφατες αποκαλύψεις που δείχνουν ότι 16.519 θάνατοι από covid συνέβησαν εκτός ΜΕΘ. Εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνηση, τόσες χιλιάδες κόσμος πέθανε εκτός ΜΕΘ, αλλά και η θνητότητα εντός ΜΕΘ ήταν στο 62,5% τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 25%-35%».
(ΦΩΤΟ:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Έπεσε» η πλατφόρμα Fuel Pass: 30 είσοδοι ανά δευτερόλεπτο! Έκτακτη σύσκεψη για την αποκατάσταση
- Ελεύθερος με πομπό εντοπισμού αφέθηκε ο λύκος που επιτέθηκε σε γυναίκα στο Αμβούργο
- Θεσσαλονίκη: Πότε αναμένονται εξελίξεις στους συνοριακούς σταθμούς Κήπων και Ευζώνων
- Πώς βαθμολογούν τη Θεσσαλονίκη οι τουρίστες – Τι λένε για καθαριότητα, αναψυχή, πράσινο
- Γιατί η Ζαχάροβα στράφηκε κατά Ουκρανίας και Ιαπωνίας
- Νεκρός στο αυτοκίνητό του 67χρονος αγνοούμενος στην Ημαθία – Βρέθηκε σε αρδευτικό κανάλι
- Υπεγράφη η Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας-Μολδαβίας για υποστήριξη θεσμικών μεταρρυθμίσεων
- Τι δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στον Ιρανό ομόλογό του
- ΣΒΕ: Ευπρόσδεκτα αλλά όχι επαρκή τα μέτρα για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας
- ΠΟΕ-ΟΤΑ για Κοινωνικές Δομές: 24ωρη απεργία με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων









