Όπως δήλωσε την Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, την οποία επικαλείται το Sputnik, η Μόσχα θεωρεί την έναρξη του ιαπωνο-ουκρανικού έργου συνεργασίας για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως εχθρική κίνηση,
«Λαμβάνοντας υπόψη τις συστηματικές εγκληματικές προκλήσεις της Ουκρανίας με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον πολιτικών στόχων στην Ρωσία, θεωρούμε αυτήν την κίνηση, η οποία σαφώς πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των επίσημων αρχών, ως ανοιχτά εχθρική και επιζήμια για τα συμφέροντα ασφαλείας της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των αμάχων», δήλωσε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό μέσο.
Η Ιαπωνία εμπλέκεται βαθύτερα στην σύγκρουση στην Ουκρανία βοηθώντας το Κίεβο και προκαλώντας πρόσθετη ζημιά στις σχέσεις με τη Ρωσία, πρόσθεσε η Ζαχάροβα, καταλήγει το Sputnik.









