• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνεχίζεται το χάος: 13.000 μουσουλμάνοι στα σύνορα και ο αριθμός αυξάνεται – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Συνεχίζεται το χάος: 13.000 μουσουλμάνοι στα σύνορα και ο αριθμός αυξάνεται – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις...

Περίπου 13.000 παράνομοι μετανάστες, ανάμεσά τους καμουφλαρισμένοι τούρκοι στρατιώτες και πράκτορες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Ελλάδας μετά την απειλή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα αφήσει να περάσουν αλλοδαποί που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

«Τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι είναι παρόντες κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των συνόρων», υπολογίζει ο ΔΟΜ, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς.

«Οι ομάδες οι οποίες εργάζονται κατά μήκος των συνόρων 212 χιλιομέτρων της Τουρκίας και της Ελλάδας (…) έχουν καταμετρήσει 13.000 ανθρώπους συγκεντρωμένους στα σύνορα στο Παζάρκουλε και στο Ιψάλα, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι οι συγκεντρώσεις μεταναστών αριθμούν «από πολλές δεκάδες ως 13.000 και πλέον».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή…

Χθες το βράδυ υπήρξαν πάνω από 9.000 προσπάθειες παραβίασης των Ελληνικών συνόρων!

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως o αριθμός των μεταναστών που φεύγει από την Τουρκία μέσω των συνόρων στην επαρχία της Αδριανούπολης, έχει φτάσει τα 36.776 άτομα. Εάν αληθεύει ο αριθμός αυτός, τότε η κατάσταση διαγράφεται εκρηκτική στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Και όλα δείχνουν πως αυτή είναι μόνο η αρχή.