Στο πλαίσιο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ο κ. Δήμας επισήμανε στην κυρία Γκιλφόιλ τον στρατηγικής σημασίας ρόλο της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Διάδρομο Μεταφορών (ΤΝΤ) «Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου» (ΒΒΑ Corridor), παράλληλα με την ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης ως κόμβου διατροπικών μεταφορών.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ακόμη πως η Ελλάδα επενδύει σε ένα σύγχρονο σύστημα εμπορευματικών μεταφορών, ενθαρρύνοντας τη συνδεσιμότητα με διεθνείς διαδρόμους μεταφορών, όπως ο Οικονομικός Διάδρομος Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης (IMEEC).
Μετά τη συνάντηση με την πρέσβη των ΗΠΑ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, δήλωσε:
«Η ενίσχυση της συνδεσιμότητας μας επιτρέπει να οικοδομήσουμε ακόμη ισχυρότερους δεσμούς με τις ΗΠΑ, καθώς η Ελλάδα, αναπτύσσει διασυνοριακούς διαδρόμους προκειμένου να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα της Ευρώπης. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκσυγχρονίζει το εσωτερικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ενισχύοντας παράλληλα τις υποδομές logistics. Η χώρα μας διαδραματίζει ρόλο εμπορικής πύλης στην Ανατολική Μεσόγειο και κόμβου υψηλής γεωπολιτικής αξίας στη Βαλκανική χερσόνησο. Ο αυξανόμενος αριθμός των αμερικανικών επενδύσεων και στον τομέα της εφοδιαστικής συνιστά μια ένδειξη εμπιστοσύνης στην προσπάθειά μας. Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε ένα ολοένα και φιλικότερο επενδυτικό περιβάλλον, προκειμένου να διευρύνουμε αυτές τις συνέργειες».
Από την πλευρά της η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκιλφόιλ σημείωσε:
«Οι μεταφορές είναι η ραχοκοκαλιά μιας ισχυρής οικονομίας, μεταφέροντας ανθρώπους και αγαθά, προωθώντας το εμπόριο και συνδέοντας τις τοπικές οδούς με τις παγκόσμιες αγορές. Προσβλέπω στη συνεργασία μου με τον υπουργό κ. Δήμα και την ομάδα του για τη διερεύνηση νέων ευκαιριών, ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα να ενισχύσουν αυτούς τους δεσμούς και να φέρουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στους λαούς μας».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρλανδία: Παρουσίαση πρωτοποριακού προγράμματος παροχής βασικού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες
- ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο τη «ρήτρα διασφάλισης» της Συμφωνίας EU-MERCOSUR
- Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ : Η ΕΕ οφείλει να προστατεύει τους παραγωγούς της και όχι να τους αφήνει εκτεθειμένους
- Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Με δύο προφυλακίσεις ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της πρώτης ομάδας
- Σαουδική Αραβία: Στο Ριάντ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σούταρε με νεαρές αθλήτριες ποδοσφαίρου, vid
- Εθνικό Απολυτήριο: Μείωση ύλης και λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου – Όλες οι αλλαγές
- Τραμπ για Ιράν: «Είτε θα καταλήξουμε σε συμφωνία, είτε θα πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ σκληρό»
- Κρήτη: Κοινό ψήφισμα τριών δημάρχων για τη στήριξη και εύρυθμη λειτουργία των σχολειών σε δυσπρόσιτες περιοχές
- Σοκ στη Βρετανία: Έφηβος μαχαίρωσε και τραυμάτισε δύο αγόρια 12 και 13 ετών μέσα στο σχολείο τους
- Κάτω Πατήσια: Συνελήφθησαν 8 άτομα για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών τον Δεκέμβριο του 2025









