• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συγκλονίζει ο διευθυντής του σχολείου στο Δαμάσι: “Η γη χόρευε, η οροφή κατέρρευσε, όλα σκοτείνιασαν” (vid)

Συγκλονίζει ο διευθυντής του σχολείου στο Δαμάσι: “Η γη χόρευε, η οροφή κατέρρευσε, όλα σκοτείνιασαν” (vid)

Συγκλονιστική η περιγραφή του διευθυντή του σχολείου στο χωριό Δαμάσι για τις δραματικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 6 ρίχτερ που έγινε χθες.

Ακόμα είναι σοκαρισμένος από το απίστευτο γεγονός.

Μιλώντας στο megatv, ο διευθυντής ανέφερε ότι την ώρα του σεισμού μέσα στο σχολείο υπήρχαν 63 μαθητές και 10 δάσκαλοι. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, απλά το καθήκον μας ως εκπαιδευτικοί και εγώ ως διευθυντής που έχει την ευθύνη των 63 μαθητών μου και των δέκα δασκάλων που ήταν εχτές στο σχολείο».


«Κάναμε αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί να κάνουμε, να εφαρμόζουμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού. Ο σεισμός ήταν ισχυρός και πρωτόγνωρος για την περιοχή. Το κτίριο χόρευε. Η ψευδοροφή κατέρρευσε και τους δύο ορόφους. Το κτίριο σκοτείνιασε από τη σκόνη. Τα παιδιά και οι συνάδελφοι έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Μπήκαν κάτω από τα θρανία τους», περιέγραψε ο διευθυντής Γρηγόρης Λέτσος.

Επιπλέον πρόσθεσε φανερά φορτισμένος τα εξής: «Από το γραφείο μου βρέθηκα στον επάνω όροφο σε κλάσματα του δευτερολέπτου, μέσα στο σκοτάδι, προσπάθησα να τους ηρεμήσω. Σταμάτησε κάποια στιγμή να κουνάει και εκεί έδωσα εντολή να βγουν όλοι από τις αίθουσες με τους δασκάλους τους. Έλεγξα όλες τις τάξεις να δω αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος μαθητής, και αφού διαπίστωσα ότι είναι όλοι έξω βγήκα και εγώ και μετρηθήκαμε όλοι. Δεν υπήρξε ούτε γρατσουνιά και αυτό είναι το ευτύχημα μέσα στη δυστυχία μας. Το κτίριο είναι κατεδαφιστέο. Με τους μετασεισμούς έπεσαν και άλλα κομμάτια από την οροφή. Τα πράγματα των δασκάλων είναι μέσα στο σχολείο. Η καταστροφή στο εσωτερικό είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι στο εξωτερικό».

Με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου επικοινώνησε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τον συνεχάρη για την ψυχραιμία του.

photo video screenshot