Σβίγκου: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εγγυητής της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εγγυητής της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», δήλωσε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου και προσέθεσε: «όπως είπε κι ο ίδιος θα είναι παρών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκλογική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου, και ο ρόλος του, όπως ήταν καθοριστικός, έτσι θα είναι και την επόμενη περίοδο».

Μιλώντας στον ρ/σ RealFM σχετικά με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για το χρονοδιάγραμμα της εκλογής Προέδρου, η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε πως «θεωρήσαμε ότι αυτό που προέχει, είναι το κόμμα να ανταποκριθεί άμεσα στον ρόλο του ως μια δύναμη της κυβερνώσας Αριστεράς, κι ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Αναφερόμενη στην περίοδο που διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, όμως, καταλαβαίνουμε ότι τα κόμματα κρίνονται και από το πώς διαχειρίζονται και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αυτή τη δύσκολη κατάσταση μπορούμε να την ξεπεράσουμε μόνο εάν είμαστε πολύ προσηλωμένοι στον στόχο της υπέρβασης όλων των αρνητικών που είδαμε την προηγούμενη περίοδο ώστε το νέο τοπίο που θα φτιαχτεί, να δίνει προοπτική όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά κυρίως στις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει».

Απαντώντας στην ερώτηση αν ο χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο αρκεί για μια συζήτηση επί των θέσεων των υποψηφίων για την προεδρία ανέφερε: «Θα υπάρξει και ο χρόνος και οι διαδικασίες ώστε οι υποψήφιοι να καταθέσουν ο καθένας και η κάθε μια την πολιτική τους πλατφόρμα και τις πολιτικές τους θέσεις». Τόνισε δε ότι «η συζήτηση που θα γίνει, δεν θέλουμε να αφορά αποκλειστικά τα μέλη του κόμματος, ούτε να κλειστεί στους τέσσερις τοίχους της Κουμουνδούρου, αλλά να είναι μια διαδικασία ανοιχτή στην κοινωνία, ελκυστική για την κοινωνία».

Σχετικά με τον αριθμό των υποψηφίων, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μια δύναμη η οποία εκτείνεται από τη Ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι και το προοδευτικό Κέντρο, άρα είναι φυσικό τα διάφορα ρεύματα να εκφραστούν ενδεχομένως από διαφορετικές υποψηφιότητες» και επισήμανε: «Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές υποψηφιότητες με μια εικόνα κατακερματισμού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί