Όπως αναφέρει ο οίκος, από τις 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 68 χώρες στην ομάδα του δείκτη STOXX, 23 ταξινομούνται ως Αναπτυγμένες Αγορές, 23 ως Αναδυόμενες Αγορές, 16 ταξινομούνται ως Frontier και 6 ως μη ταξινομημένες.
Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Αργεντινή, η Βουλγαρία, η Κίνα, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, το Πακιστάν και η Πολωνία κυμαίνονταν μεταξύ των επιπέδων ταξινόμησης. Αυτές οι χώρες θα καταγράφονται στη Λίστα Παρακολούθησης και θα διατηρήσουν τα τελευταία τους επίπεδα ταξινόμησης.
Για τη Νέα Ζηλανδία και την Ταϊλάνδη έχουν επιβεβαιωθεί τα τελευταία επίπεδα ταξινόμησης, επομένως θα αφαιρεθούν από τη λίστα παρακολούθησης, γνωστοποίησε η εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι στις αρχές Απριλίου ο οίκος FTSE σε αξιολόγηση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς είχε διατηρήσει αμετάβλητο το καθεστώς, διατηρώντας το Χ.Α σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή αναβάθμιση από τις αναδυόμενες στις ανεπτυγμένες, ενώ η επόμενη αξιολόγηση θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προστέθηκε, από τον FTSE, στη Watch List για πιθανή ανακατάταξη από Αναδυόμενη σε Ανεπτυγμένη από τον Σεπτέμβριο του 2024.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αχαΐα: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Σπ. Πρωτοψάλτης: Στόχος μας να αποφύγουμε το lockdown
- Θεσσαλονίκη: Από 1/1/27 η λειτουργία του Εφετείου στο λιμάνι – Eκπονείται κυκλοφοριακή μελέτη
- Ο Εμίρ Κουστουρίτσα στα Χανιά: «Είμαι εθισμένος με την Ελλάδα», vid
- Klavdia: Η φήμη της έφτασε στην Times Square της Νέας Υόρκης – Δείτε βίντεο και εικόνες
- Για απειλές και από τον Νότο μίλησε ο Μητσοτάκης!
- Συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: Στην Ουάσινγκτον ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
- Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ-Ρούμπιο
- Οδήγηση με μπουφάν και νερό/καφές στο ΙΧ: Τι απαντά το Υπ. Μεταφορών στα σχετικά δημοσιεύματα
- Ο Νετανιάχου συνάντησε τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ
- Η Χαμάς λέει πως θα παραδώσει μια ακόμη σορό ομήρου σήμερα το βράδυ