ενεργοποιήθηκε ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατά τις πρώτες δύο ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν 174 αιτήσεις και συνολικά, φιλοξενήθηκαν 649 πολίτες σε 39 ξενοδοχεία σε όλη την Αττική, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη εκκρεμότητα επί του παρόντος.
Με επιτυχία ετέθησαν σήμερα σε πλήρη επαναλειτουργία οι τρεις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, με συνολικώς άνω των 200 περιθαλπτωμένων, που είχαν εκκενωθεί χθες αναγκαστικά λόγω της πυρκαγιάς. Με επιτυχία επίσης αντιμετωπίστηκαν ανάλογες καταστάσεις και σε τέσσερις ξενώνες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, συνολικής δύναμης,70 ωφελουμένων.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σημαντική και καθοριστική ήταν η συνέργεια και συμβολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας των υπουργείων Πολιτικής Προστασίας, Συνοχής, Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού και Υγείας, όπως και των δήμων Πεντέλης και Διονύσου. Σε συνεργασία με τους δήμους Μαραθώνος και Πεντέλης, κινητές μονάδες των ΑΜΚΕ φορέων ψυχικής υγείας προσφέρουν υπηρεσίες στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή.
Η τηλεφωνική γραμμή 10306 παραμένει συνεχώς στην διάθεση του κοινού, με πρόβλεψη ειδικής βοήθειας για τα θύματα της φυσικής καταστροφής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









