Το Συμβούλιο της Επικρατείας προσωρινά για ένα μήνα θα αναστείλει την λειτουργία του λόγω των μεγάλων επισκευαστικών εργασιών που έχουν ξεκινήσει στο Αρσάκειο Μέγαρο επί της οδού Πανεπιστημίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η αναστολή λειτουργίας του ΣτΕ θα είναι μεταξύ της εκπνοής του ερχόμενου Ιουνίου και του πρώτου 20ήμερου του Ιουλίου 2024. Ο ακριβής χρόνος αναστολής λειτουργίας είναι σε συνάρτηση με την πορεία των έργων διαμόρφωσης του κτιρίου όπου θα μεταφερθεί το ΣτΕ.
Αναλυτικότερα, το ΣτΕ θα μεταφερθεί σε 2 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.
Το ένα κτίριο είναι στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου (παλαιά στεγαζόταν η Εμπορική Τράπεζα και σήμερα η Άλφα Τράπεζα), απέναντι από το παλαιό Χρηματιστήριο, και είναι έκτασης 7.700 τ.μ. Ήδη, στο κτίριο διαμορφώνονται αυτό το διάστημα αίθουσες συνεδριάσεων, διασκέψεων, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαχωριστικά χώρου, κ.λπ..
Το δεύτερο κτίριο που θα μεταφερθεί μέρος του ΣτΕ είναι επί της οδού Ιπποκράτους, μέσα στην στοά που έχει έξοδο στην Πανεπιστημίου, στο οποίο έως πρόσφατα στεγαζόταν κατάστημα «Hondos Center». Η μίσθωση αυτή θα είναι για 5 χρόνια και θα στεγαστούν βασικά οι επίκουροι δικαστές, οι οποίοι για πρώτη φορά θα συνδράμουν στο έργο των δικαστών του ΣτΕ. Η έκταση του ορόφου αυτού είναι 650 τ.μ.
Οι επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο όπως είχε γνωστοποιήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ήταν αρχικού προϋπολογισμού 13,2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Ωστόσο υπήρξε συμπληρωματική χρηματοδότηση 4,5 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των επισκευών στα 17,7 εκατ. ευρώ.
Η σύμβαση αποκατάστασης του Αρσακείου, υπεγράφη με ανάδοχο του έργου την εταιρεία «P&C Development», με τη συμφωνία ότι δεν θα εκκενωθεί το κτίριο. Όμως, στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν οι επισκευές, ενώ το δικαστήριο θα λειτουργεί. Έτσι, αποφασίστηκε ότι το κτίριο του Αρσακείου πρέπει να εκκενωθεί.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μία “πολύ καλή” συζήτηση με τον Καναδό πρωθυπουργό
- Σοκ με το ΒΙΝΤΕΟ: Μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο και παρέσυρε αστυνομικό
- Σιλβέστερ Σταλόνε: O δυστοπικός κόσμος αυτής της ταινίας «σχεδόν πλησιάζει στο να συμβεί»
- Καθημερινά φτάνουν νέα καραβάνια με αλλοδαπούς στην Κρήτη
- Οι ΗΠΑ άναψαν το πράσινο φως για να ναυπηγήσει η Ν. Κορέα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο
- Σαν σήμερα 30 Οκτωβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Οκτωβρίου
- Έγινε η συνάντηση Τραμπ και Σι! Τον Απρίλιο θα επισκεφτεί την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος
- Πήρε παράταση η προθεσμία υποβολής Πόθεν έσχες
- Καιρός σήμερα: Αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις – Στους 23 βαθμούς η θερμοκρασία
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΑΔΕ
ΧΡΕΗ
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ









