Στα 152 τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού

Σε 152 ανέρχονται οι σχολικές μονάδες ή τα επιμέρους τμήματα που παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η λίστα των κλειστών σχολείων από το υπουργείο Παιδείας αναπροσαρμόζεται διαρκώς, καθώς αφενός νέα κρούσματα οδηγούν σε νέα «λουκέτα», ενώ σχολεία/τάξεις που ολοκληρώνουν την «καραντίνα» των 14 ημερών επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία.

Σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή ή εκπαιδευτικό, γίνεται διερεύνηση των στενών επαφών και αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος για 14 ημέρες.

Επιπλέον, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός μπορεί να επιστρέψει μετά την παρέλευση 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο 24 ωρών με πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Στην περίπτωση που ο εκπαιδευτικός έχει επαφή με περισσότερα άτομα ή τμήματα, γίνεται ειδική εκτίμηση κινδύνου και ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Για την περίπτωση συρροής κρουσμάτων, όπου προκρίνεται η αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας εν συνόλω, ορίζεται η καταγραφή τουλάχιστον τριών κρουσμάτων σε διάστημα 14 ημερών μεταξύ μελών της ίδιας μονάδας, χωρίς να έχουν οικογενειακή σχέση και στενή μεταξύ τους επαφή. Δείτε ΕΔΩ τα σχολεία που παραμένουν κλειστά.

photo eurokinissi